Home Gandurile mele Angajez patisier, angajez vânzătoare, angajez personal – atunci când nu vrei să...

Angajez patisier, angajez vânzătoare, angajez personal – atunci când nu vrei să plătești munca

599
0

Nu știu ce naiba se întâmplă la această patiserie, dar mereu are anunțuri în fereastră. Fetele care lucrează aici nu rezistă mai mult de o lună, maxim două. Eh, nu știu… Știu foarte bine ce se petrece, acolo oamenii sunt exploatați la maxim. Adică li se cere să muncească mult pe bani de rahat, probabil minimul pe economie.

Văd afișele astea și-m aduc aminte de anumite reportaje pe la TV în care mulți patroni se plângeau de faptul că nu mai vine nimeni la angajare. Că nu mai e forță de muncă, se gândesc să aducă vietnamezi și așa mai departe. Păi fratele meu, când îți bați joc de oameni, mai ales într-un oraș mic aflat în constantă depopulare, ce te aștepți?

Normal, la un moment dat vei epuiza resursa umană și nu o să mai ai de unde să angajezi. Evident, la salarii nu vrea nimeni să umble, la condițiile de muncă nici atât. Patronașii ăștia for fraieri în continuare dar se pare că fraierii ori s-au deșteptat și nu mai acceptă mizeriile, ori preferă să se ducă la muncă afară pe 1500-2000 de euro. Adică dacă tot îi rupe cineva cu munca, barem să merite. Barem să aibă și ei niște salarii decente.

Asta e România fraților, o țară îngropată în anunțuri de angajare de niște oameni care nu vor să se schimbe, nici măcar atunci când afacerile lor sunt în pericol să se destrame. Curios unde se va ajunge cu această situație, curios ce soluție vor alege patronașii care se vaită că nu găsesc oameni dar nu vor să vină cu mai mulți bani de acasă. Eu unul cred că vor închide, românii sunt așa de lacomi și de egoiști, mai bine pierd tot decât să piardă la buzunar un pic.

Previous articleGreseli pe care le faci atunci cand iti achizitionezi o geanta
Next articleOare și-n alte țări stă muntele de căcat în mijlocul trotuarului sau doar în România?
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here