Home Diverse Panourile solare cu tuburi vidate Heat Pipe – avantajele produselor de la...

Panourile solare cu tuburi vidate Heat Pipe – avantajele produselor de la Bricolaj Market

582
0

De o popularitate remarcabila la ora actuala in ceea ce priveste panourile solare sunt cele cu tuburi vidate de tip Heat Pipe. Acestea au la baza tehnologia izolarii prin vid, moderna si eficienta de altfel. Aceasta favorizeaza producerea de energie termica in mod aproape independent fata de temperatura din exterior.

Tuburile vidate Heat Pipe – principiu de functionare

Despre functionarea acestora, de stiut ca este asemanatoare cu a termosului. Este vorba despre tubul de sticla cu pereti dubli pe care sistemul il are la baza. Intre peretii acestora se formeaza vidul care realizeaza o izolare eficienta a tuburilor. Dupa cum spuneam, exista doua tuburi de fapt la baza fiecaruia. Cel exterior care are la baza o sticla transparenta prezinta o duritate mare, avand la baza o combinatie de bor si siliciu. Cel interior favorizeaza absorbtia luminii si a caldurii datorita materialului cu care este tratat.

In cazul in care, sa zicem, unul dintre tuburi se sparge – desi e destul de greu asta, inlocuirea se face fara prea mult efort. La fel si in cazul unor deteriorari sau defectiuni trebuie sa inlocuiesti doar tubul cu probleme.

Tuburile vidate Heat Pipe, pe care le regasesti si in portofoliul magazinului online Bricolaj Market, iti ofera avantajul ca se pot utiliza chiar si cand temperaturile din exterior sunt sub 0 grade. In fapt ceea ce conteaza pentru a putea oferi o functionare optima este lumina, deci sunt eficiente si pe timp de iarna. Nu e necesara protectia contra inghetului sau a ploilor cu gheata intrucat tuburile vidate au o forma si marime special concepute pentru a rezista cu succes acestora.

Poti avea in vedere sisteme solare cu tuburi vidate de tip Heat Pipe pentru ca incalzesc apa deci fara a fi influentate de vremea de afara, cum se intampla in cazul altor sisteme. Lumina difuza este in orice caz necesara pentru a da randament.

In ceea ce priveste costurile aferente acestor colectoare, vor varia in functie de mai multi parametri. In primul rand conteaza producatorul – Blautech fiind un reper al calitatii. De asemenea este important si numarul de tuburi pe care il include sistemul. Si marca Gobe este o recomandare privind acest tip de panouri solare.

In portofoliul magazinului https://www.bricolajmarket.ro gasesti modele ale celor doua marci. Te va atrage Blautech prin diversitatea pe care o prezinta in ceea ce priveste capacitatea de incalzire. Astfel, ai la dispozitie  panouri cu 15, 20, respectiv 30 de tuburi dintre care poti alegere.

Raporteaza-te si la necesarul locuintei tale, pentru a te bucura de randamentul dorit. Descopera si alte caracteristici ale panourile cu tuburi vidate Heat Pipe, dar si sisteme cu functionare de alta natura in portofoliul magazinului mentionat. Specialistii Bricolaj Market iti stau la dispozitie cu asistenta daca ai nevoie de ajutor in ceea ce priveste alegerea panoului solar optim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here