Home Gandurile mele Îți dai seama despre caracterul românului atunci când vine vorba despre imobiliare

Îți dai seama despre caracterul românului atunci când vine vorba despre imobiliare

649
0

Studiez de ceva vreme piața imobiliară din România și mi se pare sincer un mare bullshit. Din multe puncte de vedere. E o păcăleală totală. Oamenii care au avut bafta să se trezească proprietari, încearcă să vândă mereu la supra preț, uneori și de 2-3 ori prețul normal.

Un bun exemplu e Drobeta Turnu Severin, unul dintre cele mai sărace orașe din România, după Vaslui probabil. Aici nu este de muncă, aici toate afacerile se închid și vitrinele spațiilor comerciale din oraș sunt împopoțonate cu afișul „De închiriat”.

Cu toate acestea, există oameni care vor să fugă de aici și nu oricum, vor să tragă și o țeapă de zile mari celor care doresc să-și facă totuși un viitor în oraș. De exemplu, sunt prostovani care cer și 35 de mii de euro pentru o cameră aici, la Severin.

Evident, atunci când îi pui să justifice prețul, încep să devină agresivi și conversația se termină subit cu vorbe de genul „e lucrul meu și cer cât vreau pe el, dacă nu vă convine cumpărați din altă parte”. Evident că asta și faci, mai bine cumperi cu 35.000 de euro garsonieră la București, decât de la țeparii din Severin.

Ce mă amuză e că prostul pică destul de greu, aș putea spune că nu pică niciodată. Văd aceleași anunțuri repostate de luni întregi, dovada vie a faptului că încă n-a apărut fraierul. Haideți să vă zic și care-i treaba cu picatul fraierului.

Se purta cândva, era o modă pe aici ca oamenii să se ducă la muncă în străinătate apoi să se întoarcă, iar cu banii făcuți acolo să cumpere aici o locuință. Și așa creștea prețul. Problema e că cei care pleacă afară la muncă nu mai vor să revină aici căci situația economică s-a degradat dramatic în ultimii ani de jumuleală PSD. E, acum îți dai seama despre caracterul infect al românului care s-a obișnuit așa, să ceară sume imense pentru niște ciurucuri, de exemplu 35.000 de euro pentru o cameră la Severin.

Și nu, omul nu renunță cu una cu două. Stă cu camera aia la vânzare de ani de zile, char dacă nu mai pică prostul. el tot așteaptă minunea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here