Home Diverse 4 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei...

4 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei să aduci un câine în apartament

1061
0

Tuturor ne plac animalele de companie în special cățeii însă atunci când îi aducem într-un mediu care nu le este propice, gen apartamentele, trebuie să fim atenți la câteva aspecte destul de importante, astfel încât să evităm problemele.

4 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei să aduci un câine în apartament

  1. Asigură-te că nu aduci o rasă de coșmar pentru vecini. Există rase de câini care latră mult, degeaba și la toată lumea. Sunt în special câinii de talie micuță, care colac peste pupăză mai au și glasul foarte ascuțit, pițigăiat. Stai departe de ei dacă nu vrei probleme cu vecinii.
  2. Caută să aduci un câine ceva mai puțin agitat. Dacă optezi pentru câinii care aleargă mult va trebui să ieși cu ei la plimbare de 3-4 ore pe zi și nu știu dacă-ți permiți acest lucru. Depinde de stilul de viață al fiecăruia. În plus, câinii agitați fac dezastru în apartament.
  3. Mare grijă atunci mergeți cu câinele pe-afară, din moment ce nu există curte în care să-i dați drumul să zburde, trebuie să ieșiți cu el pe domeniul public. Dacă cumva mușcă pe cineva pe afară, e bai mare. Sunt câini periculoși pentru care botnița este obligatorie prin lege.
  4. Trebuie să iei în calcul și curățatul după câine atunci când ieși cu el prin fața blocului sau prin parc. În curtea casei nu deranjează pe nimeni dar dacă ieși cu el la plimbare pe domeniul public, acea zonă este a tuturor și nu e corect să lăsați dejecțiile în mijlocul drumului.

Și lista poate continua. E important să înțelegem că atunci când vrem să aducem un câine la bloc trebuie să fim foarte conștienți de responsabilitățile care apar ulterior, responsabilități mult mai mari față de cele care există în cazul în care se locuiește la casă. Mare atenție așadar la lătrături, la rasă din punct de vedere al nivelului de agitație, mare atenție ca acest câine să nu fie o primejdie pentru cei din jur și nu în ultimul rând, nu uitați că atunci când îl scoateți la plimbare pe domeniul public trebuie să curățați după el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here