Home Diverse Concluzii după un an de folosit becuri cu LED

Concluzii după un an de folosit becuri cu LED

567
0

A trecut mai bine de 1 an de când am pus becuri cu LED în toată casa. Deși inițial am fost destul de sceptic și am zis că n-or să mă țină cine știe ce, iată că de mai bine de 1 an ard continuu fără nicio problemă.

Înainte foloseam becuri normale cu filament care mă disperau, pocneau când îți era lumea mai dragă și de cele mai multe ori când voiam să le schimb, rămâneam cu sticla-n mână și cu bucata de metal blocată în dulie.

Ca să o scot, trebuia să opresc iluminatul în casă, să iau un clește ceva și să scot din dulie acea bucată. anul trecut m-am enervat așa de tare încât am zis: „GATA! Mă duc și cumpăr becuri cu led!”.

Am fost pe la Dedeman parcă și am văzut niște prețuri destul de mari. M-am întors acasă și am făcut o comandă într-un magazin online din care am cumpărat becuri de aceeași capacitate dar la prețuri mult mai ok.

Ei bine, de atunci până în prezent, nu am mai avut probleme cu becurile arse. Au ținut toate foarte bine și țin în continuare. Comparativ cu un bec normal probabil nu și-au scos investiția încă și nici nu am asemenea pretenții.

Să stea ele acolo să lumineze fără să pocnească atunci când îți e lumea mai dragă și eu unul sunt mulțumit. Din punct de vedere al consumului, e clar că a scăzut, un bec cu led consumă undeva la 7-10w în timp ce un bec normal cu filament, consumă minim 40w.

Și la 40w discutăm despre becuri destul de chioare. Nici înainte nu aveam consum exagerat pe becuri și nici acum nu am dar mă bucur că nu mai sunt nevoit să scot resturile de becuri din dulie cu patentul, seara, când ajung acasă obosit după o zi întreagă de muncă.

Recomand tuturor aceste becuri nu doar din cauza faptului că sunt mai econome, ci mai ales din cauza faptului că sunt mult mai rezistente. Becurile cu LED nu te lasă la greu, nu ai cum să te trezești cu ele arse așa, din senin, poate doar dacă ai o defecțiune la instalația electrică.

Previous articleLăcomia e defectul prostului, nu al săracului
Next articleBormașina – de ce n-ar trebui să te deranjeze dacă locuiești la bloc
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here