Chiar dacă trăim în țara second hand, țara care are o piață a lucrurilor la mâna a doua mai mult decât dezvoltată, poate chiar cea mai dezvoltată din Uniunea Europeană, sunt sigur că mulți dintre cei care-și doresc să își cumpere un apartament au o mare dilemă dacă să-l cumpere second hand sau nu. Apartament second hand însemnă apartament vechi, construit după 1977 sau chiar și înainte, că sunt foarte multe imobile în București care au răsărit precum ciupercile după ploaie după marele cutremur. Dacă ești în căutarea unui apartament în București și nu știi dacă să-l cumperi nou într-un ansamblu rezidențial Citta sau vechi, de la un alt proprietar, poți citi mai jos cele mai importante avantaje ale apartamentelor noi cumpărate în ansamblurile rezidențiale.
Cele mai importante avantaje ale unui apartament nou
- Suprafața construită este mai mare. De ce să dai 50.000 de euro sau chiar mai mult pe un apartament cu 2 camere de 42 de metri pătrați construit pe vremea lui Ceaușescu când poți să cumperi apartamente noi București cu aceiași bani dar care au suprafețe de 70 metri pătrați?
- Prețul este mai mic. Prețurile cerute pentru apartamentele de prin centrul Bucureștiului sunt ridicole. Parcă am fi Paris, nu București, capitala celei mai sărace țări din Uniunea Europeană. În nici un caz prețurile nu au justificare. Mai de grabă cumperi un apartament mai nou pe la periferie care este mult mai ieftin și mai în temă cu realitatea.
- Siguranța la cutremur este mai mare. Nici nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla cu blocurile de apartamente vechi la un eventual cutremur. Gândiți-vă la cele construite prin anii 80 care au deja peste 30 de ani. Ce să mai zic de cele care au rezistat la cutremurul din 1977?
- Zona poate fi mult mai favorabilă. Dacă lucrezi într-o zonă mai limitrofă unde poți cumpăra un apartament nou, e clar că ar trebui să mergi pe această idee. E mult mai ok decât să investești într-un apartament aflat în centrul orașului dinspre care te-ai chinui zilnic să răzbești către job prin aglomerație. Trebuie să te gândești și la acest aspect, nu numai la zonă.
[…] Daca sunteti in cautare de apartamente 2 camere Bucuresti sunt 2 variante mari si late de unde sa alegeti: apartamentele vechi care sunt construite pe vremea lui Ceausescu sau apartamente noi, dar mult mai mari si care poate sunt la acelasi pret ca primele. Si daca ai pus ochii pe niste apartamente de vanzare Bucuresti 2 camere trebuie sa te gandesti si la rezistenta la cutremur. Nu va recomand sa cumparati un apartament 2 camere Bucuresti daca este intr-un bloc care a prins cutremurul din 1977. Este foarte importanta siguranta, iar blocurile noi sunt mult mai rezistente in caz de cutremur. Asa ca daca esti in cautare de un loc al tau pe care sa il numesti acasa sa canatresti bine avantajele si dezavantajele unui apartament nou sau second hand. […]
Gresiti, dle Alex, cand spuneti ca blocurile noi sunt mai rezistente la cutremur ! Sunt din Bucuresti si in 2017 am discutat cu mai multi arhitecti si evaluatori ai rezistentei la cutremur a blocurilor de locuit si 2 dintre ei mi-au spus, cu toata sinceritatea, ca in urma unor evaluari facute au trebuit sa puna direct bulina rosie pe unele blocuri noi. Proiectele erau bune, insa constructorul nu respectase proiectele. Nici nu ma mira asta cata vreme traim in tara in care a fura este ceva normal. Pfuu … De aceea mi-e teama de blocurile noi … Plus ce am mai vazut pe la tv despre cat de defectuos se fac izolatiile si finisajele … cade tencuiala, frate, si se macina peretii ! Ce-i si prin subsoluri … o jale !