Home Gandurile mele Oameni care fac lumea un loc mai bun

Oameni care fac lumea un loc mai bun

544
0

Să faci lumea un loc mai bun nu este simplu și nici ieftin. De fapt, nu este nici măcar preocuparea tineretului din ziua de azi. Am spus de multe ori faptul că dacă fiecare persoană ar face o faptă bună în fiecare zi, cu siguranță lumea în care trăim ar fi una mult mai bună măcar pentru cei care sunt ceva mai încercați de soartă. Din păcate, puțini sunt oamenii cu suflet, oamenii care pot să se gândească și la cei din jur, nu doar la propria persoană.

Te uiți de multe ori la sărmanii strânși în jurul bisericilor și la oamenii care ies de la slujbe în haine de blană, bine îmbrăcați, care nu schițează nici măcar un gest de ajutorare, ce să mai zicem de fapte mai importante? Atât timp cât trecem nepăsători unii pe lângă ceilalți, ce șanse mai avem oare să sperăm că lumea în care trăim va fi una mai bună?

Ei bine, avem mai jos două clipuri. Primul aparține lui Pandutzu, care a fost inspirat de Vlad Grigorescu să se ducă să doneze sânge iar cu banii pe care îi primește, aproximativ 70 de lei, să meargă să facă o faptă bună, respectiv să cumpere alimente și să le dăruiască cuiva de pe stradă.  Mie mi se par niște gesturi extraordinare și mă înclin. Nu deseori vezi pe cineva care face o faptă bună așa, pentru că vrea el, nu pentru că așteaptă ceva în schimb. Nu mulți sunt cei care inspiră în facerea de bine așa că cei doi sunt bineveniți în această breaslă. Este nevoie de asemenea oameni dacă avem pretenția la o lume mai bună. Faceți și voi ca ei!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here