Home Gandurile mele De ce firmele care fac SEO în România se vor duce pe...

De ce firmele care fac SEO în România se vor duce pe apa sâmbetei în viitorul apropiat

516
2

Mă ocup de content writing de ceva vreme și bineînțeles că am și clienți internaționali. Astfel, am putut face diferența între modul în care fac străinii SEO și modul în care doresc articolele concepute și modul în care se lucrează în România.

În cele ce urmează, o să vă dau exemple de cum se lucrează pe străinătate în materie de content writing, ce se cere și mai ales ce așteaptă firmele străine de la un articol scris pe bloguri.

Analizând cele două moduri de lucru, cel străin și cel românesc, probabil că și voi vă gândiți la același lucru ca și mine: firmele SEO din România se vor duce pe apa sâmbetei dacă nu își revin cât de cât.

Ce doresc firmele străine de la un articol SEO

  • Articolele trebuie să fie +1000 cuvinte în care să se explice cât mai bine situația, produsul promovat, serviciul promovat, etc…
  • Linkurile din articol duc către mai multe site-uri ale clientului, nu către unul singur. Numai la noi vezi până și 3 linkuri în articol care duc către același site
  • Sunt aproape obligatorii linkurile către destinații relevante, puse de autor. Dacă e un articol despre transferuri de bani și mi-am exprimat opinia într-un articol precedent, pot să pun link și către acel articol. Va întări autoritatea prin relevanță.
  • Implicare cu Facebook Ads
  • Prețurile pentru articole sunt pe măsură, de la 50 euro în sus dar oamenii așteaptă seriozitate și implicare, nu ceva scris de mântuială.

Ce doresc firmele românești de la un articol SEO

  • Articole de 350 de cuvinte, adică pișu-n vânt…
  • Cel puțin 2 linkuri către același site în cele 350 de cuvinte
  • Nu ai voie să pui alte linkuri în articol de cât cele cerute de cel care comandă advertorialul
  • Prețuri mici, pe măsura cerințelor, 20 – 30 de lei pentru un articol.

 

SEO în străinătate e orientat către logică, nu sunt artificii de scurtă durată care să pună pe prima pagină niște site-uri fără relevanță.

Soluțiile SEO din străinătate au impact pe termen mediu și lung.

Păi dacă în România totul se face forțat pentru rezultate imediate de scurtă durate, cu articole fără relevanță prost plătite și prost indexate de Google, e clar că în viitorul apropiat afacerea asta cu SEO de care toată lumea se apucă o să primească un cartonaș galben de la arbitrul Google, dacă nu cumva direct cel roșu…

Previous articleCea mai bună soluție pentru corectarea articolelor de pe blog
Next articleParadoxul comunicării online
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

2 COMMENTS

  1. Eh, e cam greu la noi. Cred ca firmele intermediare, adica cei care ne contacteaza, nu isi iau nici ei mai mult de 30 euro. De asta nu-si permit sa plateasca mai mult de 10 euro/articol. Doar zic si cred!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here