Home Diverse Certificarile ISO – calea catre o afacere de succes

Certificarile ISO – calea catre o afacere de succes

512
0

Desi ideea de calitate intr-o tara ca Romania pare sa nu-si aiba rostul, exista din ce in ce mai multe firme care sunt in cautare de certificari iso. Romanii sunt inca invatati cu ideea de ieftin si mult, nu cu putin dar bun. Avem de-a face cu doua emisfere, cea comunista si cea occidentala. Migram incet inspre cea occidentala, insa tranzitia are nevoie de timp. Mentalitatea nu poate fi schimbata peste noapte din pacate… Totusi, speranta exista, la fel si ambitie.

De ce sa obtii o certificare ISO

Dupa cum spuneam mai sus, in Romania oamenii nu prea se dau in vant dupa calitate, insa cu timpul aceasta va fi litera de lege. Exista mici si mari intreprinzatori care au obtinut si obtin cat mai multe certificari ISO pentru a-si imbunatati constant calitatea serviciilor oferite, dar si cea a managementului. Cei care conduc o afacere si au o mentalitate mai apropiata de Vest realizeaza primii faptul ca trebuie sa ofere calitate.

Nu mai traim in anii ‘90 ca sa nu avem viziune. Cenusa gri a anilor ‘90 a inceput sa dispara odata cu schimbul de mentalitate. Cu cat vei avea mai multe certificari si acte care sa-ti dovedeasca calitatea, cu atat vei avea parte de colaboratori mai deschisi si mai increzatori. Pana la urma, la asta se rezuma totul intr-o afacere, la ideea de incredere. Daca ai incredere in partener sau in furnizorul de servicii, e perfect.

iso14001

Certificarile ISO iti asigura si calificarea superioara a personalului, ceea ce din punctul meu de vedere, reprezinta cheia succesului in afaceri. Cu cat vei avea oameni mai competenti si mai bine pregatiti pe posturile cheie, cu atat vei reusi sa te dezvolti. Nu trebuie sa ne fie rusine sa spunem ca in Romania exista foarte multi incompetenti. Asta e realitatea, insa daca vrem sa avem o afacere care sa functioneze ca ceasul, avem nevoie de putin ajutor venit din exterior.

Vedeti aici ce inseamna ISO in sens larg, iar daca nu ati aplicat inca pentru o astfel de certificare, nu stati pe ganduri. Atata timp cat pe piata muncii se cere atat competenta cat si seriozitate, o sa existe nevoie si de o certificare ISO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here