Home Gandurile mele Merita renovate casele din chirpici?

Merita renovate casele din chirpici?

3387
1

Desi am evoluat destul de mult ca societate in ultimii 25 de ani, la tara inca se mai foloseste pamantul pentru a construi casele. Asa se cosntruiau si pe vremurile in care bunicii erau tineri, asa se construiesc si in ziua de azi sau mai bine zis se renoveaza. Am fost acum cateva zile la cineva la tara si tipul renoveaza o casa… Bineinteles ca este din pamant. Problema este ca trebuie renovata si constructia unei case de chirpici presupune lemn si pamant umed… Cu timpul, umezeala ataca lemnul si grinzile putrezesc… Daca v-ati intrebat vreodata de ce cad casele la tara din lut, acesta este motivul. Dupa 30 de ani sau poate chiar si mai putin, lemnul din grinda dispare complet si casa ajunge sa stea in aer, din inertie.

Eu nu as baga bani intr-o casa de chirpici nici sa stiu ca am mana de lucru gratis. Mai bine o demolez si construiesc alta mai mica de la zero din materiale in care am incredere ca or sa fie tot acolo unde le pun si peste 30 de ani. Stiu ca multi se vaita de bani, insa nici renovarea casei de chirpici nu costa asa putin. Se baga mii de euro la cel mai serios mod daca vrei sa o faci locuibila.

Imi place la tara, e liniste, dar nu as sta niciodata in case din pamant care nu sunt renovate corespunzator. Risca sa pice pe tine in orice moment si nu ai facut nici o afacere. Cred ca iesi destul de bine daca iti fac o casa micuta cu 2 sau hai 3 camere, fara etaj si alte besini fripte. Stu ca Romanii vor 10 camere si chirpiciul e gratis, dar discutam aici despre trainicie si viitor, siguranta si multe altele. E bine sa construim ca la carte, nu ca la tara.

1 COMMENT

  1. domnule GRESESTI AMARNIC
    am lasata de la bunici o casa de CHIRPICI de la anul 1864 si este si in ziua de azi LOCUIBILA deci nu mai vb aiurea te rog si are pereti super sanatosi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here