Home Concursuri si Advertoriale Vanzare-cumparare la distanta…

Vanzare-cumparare la distanta…

571
1

Tin minte cand eram micut ce insemna sa ai un obiect de vanzare. Nu existau calculatoare si implicit internet. Ne referim la orasul Drobeta in anul 1997-1998. Nici macar ziare in care lumea sa isi publice anunturile nu prea existau, pentru ca totul era umpic anapoda. Nu existau telefoane mobile sau daca existau foarte putina lume avea unul asa ca nu avea rost sa incerci sa vinzi ceva intr-un ziar si sa raspunzi la un telefon fix doar daca erai in apropierea lui.  Tehologia nu te ajuta prea mult in acele vremuri insa treaba se rezolva la targ.

Te duceai in targ si cumparai ce aveai nevoie. Exista in oras un spatiu destul de mare in care fiecare cetatean al orasului putea sa vina cu o patura si sa isi insire pe ea nimicurile de care nu avea nevoie si de care spera sa scape in decursul unui weekend, ca atata dura targul si la fel dureaza si in ziua de azi, de sambata pana duminica. Probabil municipalitatea considera inutila deschiderea targului in fiecare zi majoritatea celor care vin cu troace de vanzare sunt la serviciu in timpul saptamanii.

Astazi lucrurile stau rasturnate la 180 de grade. Cine doreste se bucura si de publicitate in ziarul evenimentul regional al moldovei indiferent de locul in care se afla. Tehnologia face posibila interactiunea si vanzarea de la distanta fara sa fii nevoit sa te deplasezi nicaieri. Vinzi de acasa si expediezi prin firme de curierat.  Multa lume insa prefera tot targul unde lumea vede ce cumpara, unde pretul se poate negocia “tigani” pana in ultima clipa si pana la ultimul leu. Vanzarea pe internet pentru unii e privita cu foarte mult scepticism, mai ales cumpararea. Multiplele tepe de care au auzit fiecare cetatean i-a inspaimantat pe unii si i-a indepartat de aceasta modalitate de a vinde/cumpara. Vestitul cartof primit in locul unui telefon mobil a facut ravagii desrabilizand iremediabil increderea unora in astfel de proceduri.

Eu personal sunt de parere ca trebuie sa ne adaptam timpurilor pe care le traim si cred ca trebuie sa vindem cu efort cat mai mic. Si mie mi-ar placea de multe ori sa vad obiectul cumparat inainte sa platesc insa de multe ori nu gasesc orice la mine in oras. Plus ca exista firme de curierat care iti permit sa deschizi coletul primit iniante sa platesti, probabil s-au saturat si ei de atatea tepe din cauza faptului ca oamenii primeau o cutie in care putea fii orice. Este o idee buna care sper sa intareasca increderea romanilor in intermedierile la distanta.

Previous articleContabilitatea la inceput de drum…
Next articleProtest pentru munca in weekend! Starea M&G!
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

1 COMMENT

  1. Pe atunci abia puteai sa vinzi ceva prin ziar. Cum a aparut televiziunea si posturile locale, s-a cam schimbat treaba. Fiecare punea anunt la tv, ca vine x… Acum e simplu, nu mai trebuie sa dai anunt la ziar, vinzi pe internet, ca doar fiecare roman are conexiune la internet (da, nu e asa).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here