Home Gandurile mele Sarit de pe fix

Sarit de pe fix

1132
15

De câteva luni  mă stăpânesc să nu arunc telefonul fix pe caldarâm. Şi nu ma refer la a nimeri cu telefonul  ţinta “caldarâm” ci la prinderea dibace a aparatului numit “telefon fix” şi aruncarea lui propriu-zisă pe tarla.  Mi-au dat aştia de la Romtelecom telefon fix când am făcut contractul aşa că am zis să-l ţin totuşi de decor pe masă.  La 6 luni de la instalarea postului telefonic nu efecuasem nici măcar un apel de probă să văd dacă funcţionează aşa că într-o zi  m-am trezit cu telefonul sunând disperat cu noaptea-n cap… Era o duduie de la RTC. Mă sunase să mă întrebe dacă telefonul instalat funcţionează corespunzător, că s-a uitat ea pe istoricul convorbirilor şi era gol, nici măcar un apel în 6 luni de zile. Păi ce să vă fac mă? Aşa se mai întâmplă cănd băgaţi pe gât servicii de care oamenii nu au nevoie.

Dar totuşi de ce asemenea porniri violente contra aparatelor de telefonie fixă? Păi simplu… când îmi e lumea mai dragă sună  (musai orele 21:00-23:00), răspund şi nu e nimeni de cealaltă parte a firului.  Doar aşa o futere să nu poţi sta liniştit.

M-am săturat de recuperatorii căcăcioşi care mă sună aproape în fiecare zi să mă intrebe dacă cunosc o vecină pe scară pe nume Pulescu Lodobrigida. Bă da ce e numărul meu de telefon? Bordelul recuperatorilor şi al operatorilor de sondaje de opinie? Că mă sună şi cu sondajele.  “Bună ziua, efectuăm un sondaj de opinie pe tema …….. ne puteţi acorda 15 minute?” Poftim? 15 minute? Da, sigur le zic, numai aşteptaţi o secundă … (timpul necesar ridicării receptorului în plan vertical şi trântirea lui cât mai energic  şi zgomotos  în furcă).

Ţin să precizez că de 3 ani de când am telefonul fix nu m-a sunat nimeni pe fix în afară de recuperatori, sondaje de opinie şi invitaţii la prezentări idioate pentru asigurări de viaţă sau alte subiecte care n-au alt scop decât a-ţi lua banul din buzunar.

Ieri s-a întâmplat inevitabilul. Ora 9 dimineaţa. Telefonul sună.  îl aud şi îl las să sune de vreo 10 ori.  A 11-a oară răspund şi nu vorbea nimeni. “Alo, alo” zic. Pula!  Vorbeam singur.  Trag o înjurătură de familion şi plec bolborosind la budă. Mă aşez comfortabil pe tronul regelui când dintr-o dată sună iar telefonul. Cu izmenele pe genunchi mă reped la telefon doar doar poate e cineva şi pot să-i vâr o înjurătură calumea. Răspund şi iarăşi “Alo, alo” … nimic … nimeni… pauză…  i-am tras mufa satanică ce-l ţinea ancorat pe masă şi l-am aruncat după birou, loc în care mai zace şi la ora actuală.

Iubite telefon, îţi doresc multă la revedere!

Previous articleTricolorii intalnesc Belgia asta seara pe National Arena
Next articleBloggerii gonflabili
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

15 COMMENTS

 1. Si tu ma cu cacatu in cur prin casa..
  Ai grija ca daca ai spart telefonul sau ceva.. tree sa il returnezi daca renunti la abonament si cum i-l returnezi tu ?

  • nu-l mai returnez ma… au trecut aia 2 ani. sunt in anul 3. ar trebui sa-l stric sa-mi dea altul fara fir ca sa-l vand si pe ala.

 2. Aia cu recuperatorii mi se pare un loc foarte comun 😉
  Am unul plimbabil…e mult mai bun. Dar nu prea ma suna nimeni doar ca sa auda ca respir 😉 De fapt nu. :))

  • eu abia astept sa se termine contractul cu Romtelecomul sa scap de ei de tot. pt totdeauna. mare prostie am facut ca am prelungit.

 3. Macar pe tine nu te suna fixu` de 100 de ori pe zi ca are x membru al familiei n prieteni, ca fratele e plecat nu stiu unde si nu mai poate fara mama. etc.
  E mai bine cu mobil. Si noaptea imi suna fixul. La 3 noaptea, suna.
  Mai fac si unii misto de-mi pun manele sa-mi incante urechile cica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here