Home Gandurile mele Demanelizarea Cocalarilor

Demanelizarea Cocalarilor

877
6
Cum ar fi dacă generaţia de copii aparută după anul 2000 ar avea respect pentru cei din jur?
Cum ar fi dacă ar avea şi bun simţ? … Păi ai fi zis că s-au aliniat planetele sau ceva de genul… Prea multe vreau şi eu!
Cum ar fi dacă nu ar exista “şmecherii” care fac bâză şi caterincă de oricine la orice colţ de stradă crezând că aşa cresc în ochii piţipoancelor făcute la beţie şi crescute de părinţi inapţi?
Cum ar fi dacă piţipoancele prost crescute şi-ar schimba rutina zilnică din machiat, împopoţonat şi uitat în oglindă în datul cu mătura şi gătit?
Cum ar fi dacă pe stradă nu ai mai vedea băieţaşi (musai cu ochelari de soare pe nas) în maşini scumpe din care răsună muzica foamei cântata de Salam, Peşte si Sandu Ciorbă?
Cum ar fi dacă pe stradă nu ai mai vedea maşini de lux înscrise la bulgari în care se bagă motorină la găleata? ( în peco e scumpă); Sau maşini scumpe pe benzină dar cu instalaţie GPL montată după achiziţie?
Cum ar fi dacă nu ar exista ţiganii care ne-au făcut de căcat în toată Europa?
Cum ar fi dacă democraţia nu ar fi suit în România îngâmfarea şi nesimţirea nu numai la rangul de normalitate dar şi la cel de respins în caz că nu le ai.
Din păcate, democraţia în România a fost înţeleasa greşit şi a îmblonăvit irecuperabil ţara asta, care nu cred că se va face bine vreo dată. Cine o duce bine la noi? Păi cei care sunt copiii lui X, nepotul lui Y, vărul lui Z si ţeparii. Bine, să nu generalizăm.. sunt şi oameni care reuşesc în viată prin propriile forţe sau puteri, prin muncă susţinută şi inteligenţă dar prea puţini. Eu unul mă uit pe stradă şi ce văd? Copilaşi de maxim 25 de ani în maşini de minim 50.000 de euro majoritatea BMW (că doar de-asta are şi Salam, Guţa si Minune) luate din banii furaţi de părinţi de la stat sau din banii lor furaţi din alte părţi. Ai zice că BMW este marcă autohtonă, nu Dacia… Nu am nimic cu nimeni însa dacă educaţia ar funcţiona în România aceşti copii ar şti că prioritatea în viaţă nu e maşina scumpă, cat mai scumpă cea mai scumpă…
Nu înţeleg de ce românii se închina la maşina ca la Cristos. Majoritatea românilor dacă au 10.000 de euro nu îşi cumpară masină de 6-7000 pe care să o poată înţretine. Nu frate, ei au 10.000 şi mai împrumută 15.000 de la prieteni, rude şi îşi cumpară un JEEP (X5 sau Q7) pe care ori îl trec pe GPL ori îi bagă motorină la găleată, că după ce o cumpară 3 ani manancă numai iaurt cu pâine.
De unde nevoia asta de FALĂ? De unde lipsa asta de MODESTIE?
Ei bine, din manele. Ele au schimbat mentalităţile după anii 90 şi au bagăt în capul oamenilor ideile că ‘au valoare’, că “sunt pe primul loc” doar pentru că s-au născut fără  altă contribuţie, că “au maşina cea mai mare şi gagica cea mai tare”, că “au bani cu sacul”, etc.
Eu unul aşa văd lucrurile. Prostia, lipsa de modestie, fala, răutatea, şmecheria, ideea de a da ţepe, hoţiile, lipsa de respect, lipsa de bun simţ toate sunt rezultatul a 12 ani de manele, care au îndobitocit populaţia ţării şi le-au tipărit în conştiinţă ideea că nu ai nevoie de şcoală pentru a reuşi în viaţă… tot ce trebuie să faci e să “ai bani cu sacul” şi eşti realizat.
Lumea a crescut cu modele precum Salam si Guţa şi conştientul lor s-a mulat după versurile cântate de soliştii foamei:
“Stai frăţică, eu sunt şmecher, am valoare şi sunt peste duşmanii mei aşa că n-am nevoie de şcoală, de meserie, pentru că am bani… şi daca n-am bani furăm de undeva, de la nişte fraieri eventual, ca noi suntem şmecheri şi mereu pe locul 1”
Deci, după analiza de mai sus cocalarii şi piţipoancele sunt ţărani parveniţi crescuţi de Salam si Guta nu de şcoală si bun simţ.
Previous articleHaine frumoase la UrbanOnes
Next articleMAGAZIN DE MODA FRANCEZA
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

6 COMMENTS

  1. Si in vremuri de mult apuse existau toti acestia de care vorbesti tu aici. Nu aveau BMW dar aveau Dacie NEAGRA sau Lada ori Audi 80. Iar copii si nepotii lui X si Y nu se supuneau “ratiei” si aveau un kg de zahar in plus in camara si un ltru de lapte in plus in frigider. Singura diferenta intre atunci si acum este evolutia mijloacelor de comunicare si expunere media care ii pot expune in toata splendoarea lor catre mase.

    Nu cred ca manelele sunt cauza unui anumit tip de comportament ci mai degraba sunt un rezultat al acestuia.

  2. eu nu am trait inainte de anii 90. sunt nascut in 1988. eu asta am observat si asta e impresia care mi-a lasat-o timpul cat am trait. totusi ma gandesc cu drag la anii 90-2000 cand am fost copil si lumea nu era atat de ingamfata, nu erau atatea fite, nu era atata stres cauzat de diferentele astea intre oameni. probabil perioada 90-2000 a fost perioada de acumulare a hotiilor si dupa 2000 au explodat in averi, diferente, prost gust, manele, etc

  3. te contrazic,daca asculti manele nu inseamna ca esti cocalar,maneaua e o muzica ca si rock-ul,hip-hop-ul,etc dar din cauza unora sa ajuns ca cei care asculta manele sunt cocalari…Gresit ! Cocalari se cunosc de la o posta,si tu poti asculta manele dar asta nu inseamna ca esti cocalar.

    • daca tu imi spui mie ca maneaua este gen muzical precum rock-ul,hip-hop-ul ti-as sugera sa te duci inapoi sub piatra sub care ai trait pana acuma. cum poti numai gen muzical o zdranganeala cantata de tigani inculti in care ei se lauda ca sunt cei mai tari si cei mai bbogati. de asemenea, ti-as reaminti ca rock-ul,hip-hop-ul sunt mondiale, internationale pe cand maneaua este locala, este o porcarie deviata din muzica populata romaneasca si se asculta doar in romania. sau arata-mi tu mie englez sau francez care asculta manele ca il mananc desi nu-s canibal.

  4. Amirale, mie mi-a placut mult articolul tau, abia asteptam sa te laud. Dar de ce vorbesti asa urat cu cititorii tai? Doar pentru ca au opinii diferite fata de ale tale? Ai idee ce ai dovedit cu asta? Nu stiu daca ai aflat, dar rahatii aia de manelisti colaboreaza in ultimul timp cu nume MARI din industria muzicala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here