Home Gandurile mele 3 lucruri pe care le poți vedea dacă stai 5 minute pe...

3 lucruri pe care le poți vedea dacă stai 5 minute pe holurile unui tribunal, în România

262
0

Sunt atâtea lucruri interesante pe care le poți vedea pe holurile unui tribunal din România. De fapt, cred că acolo poți vadea adevărata Românie, cea a oamenilor nedreptățiți, cea a oamenilor care-și caută dreptatea. Traiul în România este în sine unul nedrept. Am fost și eu recent pe la tribunal și doresc să împărtășesc cu voi câteva lucruri atât de românești, pe care le-am observat.

3 lucruri pe care le poți vedea dacă stai 5 minute pe holurile unui tribunal, în România

  • E plin de bătrâni. De oameni care în loc să-și vadă de bătrânețe și de nepoței, pierd vremea pe la tribunal, se judecă pentru toate prostiile imaginabile. Am făcut și eu o poză cu o mămăiță mai mult decât cocoșată care, sincer să fiu, habar nu am ce caută la tribunal.
  • Avocații sunt precum niște stăpâni de pechinezi. Au un pas iute dintr-o sală în alta, timp în care clienții se adună în jurul lor și încearcă să afle anumite informații în fugă. De la toți au luat bani avocații, dar se pare că nu toți sunt demni de respect astfel încât să se oprească în loc să le ofere un răspuns. Opriți-vă, bă, și vorbiți cu oamenii. Nu-i mai tratați de sus mai ales că v-au umplut buzunarele în speranța că o să le faceți dreptate. Nu-i mai lăsați să alerge după voi ca niște cățeluși după stăpân.
  • Ora de ședință nu se respectă. Eu înțeleg că sunt multe dosare, că românii sunt neam de Nemesiseanu și că se dau în judecată unul pe celălalt din motive de 2 lei, dar și să programezi niște procese pentru ora 11AM și să le judeci la ora 14, nu este chiar ok. Dar defapt ce merge cum trebuie în țara asta? Ce instituție a statului este demnă de laudă? De ce ar funcționa Tribunalul cum trebuie?

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here