Home Diverse Atunci când laptele praf ajunge să fie o problemă pentru părinți

Atunci când laptele praf ajunge să fie o problemă pentru părinți

90
0

Am trecut joi dimineață prin preajma unui parc pentru copii. Era plin acolo, ziceai că este grădiniță. Cred că erau peste 20 de copii, cu părinți cu tot. În momentul în care am trecut prin dreptul unui leagăn, erau acolo doi părinți care discutau pe tema laptelui praf.

Erau cu căruciorul, pe o băncuță, aveau un copilaș destul de mititel. Avea probabil câteva luni. Și discutau că nu prea mai au bani de lapte praf. Și m-a cam enervat discuția asta pentru că mi-a adus aminte cine sunt cei care fac de obicei copii în România.

Majoritatea copiilor sunt aduși pe lume din greșeală, apoi părinții nu prea știu cum să facă cu ei, cum să se descurce pentru că acasă nu au nimic stabil. Nu au joburi, nu au case, nu au eliminat viciile din viețile lor, etc.

Atunci când aduci un copil pe lume din greșeală viața ta se schimbă total din rău, în mai rău. Evident, fiind joi dimineață mi-am cam dat seama despre faptul că niciunul dintre ei nu are legătură cu munca, amândoi fumau și așa mai departe.

Dacă au făcut copii și nu aveau nici joburi, nu primesc nici ajutorul din partea statului și normal că e greu acum cu laptele praf. Probabil e greu și cu scutecele, probabil e greu cu tot ce ține de creșterea acelui copil pentru că e nevoie de foarte mulți bani ca să-i asiguri o creștere sănătoasă, nu discutăm despre lux.

Drama nici măcar nu începe acum, o să înceapă în momentul în care copilul o să crească și o să înceapă să ceară ba una ba alta, ce o să vadă pe la alți copii. Ciudat este că cei doi se plângeau că e greu cu mâncarea pentru copii, dar pe băncuță avea fiecare pachetul lui de țigări.

Chestia asta m-a umplut de nervi. Adică în loc să cumperi un lapte praf Topfer, de bună calitate pentru cel mic, tu preferi să cumperi 2 pachete cu țigări, apoi te mai și plângi că e greu cu copilul… Dar cine știe, poate se vor decide să se ducă la muncă, măcar unul dintre ei…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here