Home Diverse Mare atenție la corpurile de iluminat, pot transforma camera într-un kitsch

Mare atenție la corpurile de iluminat, pot transforma camera într-un kitsch

82
0

Zilele trecute am mers să caut vreo două plafoniere de interior. Am terminat cu renovarea și am zis să împrospătez și mai mult ideea de design modern cu aceste corpuri de iluminat. După cum știm, corpurile de iluminat sunt capabile să schimbe total aspectul unei încăperi, însă acest aspect este o sabie cu două tăișuri: poate să aducă în prim plan un design superior sau un kitsch.

Evident, pe la magazinele din oraș am găsit foarte multe kitsch-uri, foarte puține plafoniere de interior care să aducă plusvaloare încăperii. Din păcate, în orașele mici de provincie continuă să predomine lipsa de bun gust ca și caracteristică principală a trăsăturii de caracter, trăsătură amplificată și de mentalitatea de tip „cât mai ieftin”.

Îmbinarea asta dintre dorința de a cumpăra mereu ce-i mai ieftin și lipsa de bun gust nu are cum să ducă înspre calitate așa că nici magazinele de bricolaj nu vor avea în grijă să umple rafturile cu marfă de calitate. Deși există sute de plafoniere pe la raioanele de electrice ale magazinelor de bricolaj, nu prea ai ce să alegi dacă dorești ceva de calitate.

Nimeni nu riscă falimentul doar pentru a schimba o mentalitate. Mentalitatea trebuie să se schimbe în timp, de-a lungul multor ani. Online însă lucrurile stau cu totul altfel. Online avem de-a face cu magazine virtuale specializate în comercializarea corpurilor de iluminat. Prin ofertele acestor entități comerciale vom reuși să găsim și plafoniere de interior de calitate.

Eu unul online am cumpărat și am fost destul de mulțumit. Nu am stricat designul camerei, din contră, am reușit să aduc un plus de modernism prin intermediul acestor corpuri de iluminat. Am putea spune faptul că tot ce ține de calitate s-a mutat online, într-un loc la care toată lumea are acces. Într-un mediu fizic, într-o incintă aflată în oraș nu și-ar justifica existența aceste entități comerciale dar online, lucrurile stau fix pe dos.

De acum înainte am putea face chiar o regulă din această întâmplare, am putea spune că online a devenit ultimul bastion împotriva kitsch-ului. Rămâne la aprecierea fiecăruia de unde cumpără, important este să încercăm întotdeauna să ne orientăm spre cât mai multă calitate și cât mai mult bun gust.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here