Home Diverse Greu de găsit – de unde putem face rost de un meseriaș...

Greu de găsit – de unde putem face rost de un meseriaș serios pentru zugrăveală?

76
0

Nu știu voi, însă eu am avut parte de foarte multe surprize neplăcute în momentul în care am început să caut meseriași prin oraș, cărora să le încredințez o zugrăveală. M-am apucat să renovez casa și deși nu sunt genul care să se dea înapoi de la muncă, am ezitat să mă bag la zugrăveală. Suprafața era destul de mare, timp nu prea aveam și am zis că dacă tot am băgat o grămadă de bani în renovarea propriu-zisă, hai să fac lucrurile cum trebuie până la capăt și să trag și o zugrăveală de calitate, am zis să chem un meșter cu multă experiență.

Păi a fost chip? Nu fraților. Am întrebat în stânga și în dreapta, am sunat pe la prieteni, am dat de fel de fel de oameni pe care pot să-i numesc cu toată responsabilitatea IMPOSTORI. Adică am dat peste genul acela de „meseriași” care au devenit zugravi doar pentru că este o meserie bănoasă, fără să se priceapă însă. Cel mai tare m-a deranjat faptul că marea lor majoritate după ce că nu se pricep, după ce că nu au experiență, după ce că se grăbesc să termine și dau rasol, la bani se respectă. Adică cer o grămadă de bani doar pentru că ei s-au autointitulat „meseriași”.

Greu de găsit meseriași în adevăratul sens al cuvântului fraților. Piața e plină de impostori care vor o grămadă de bani fără să aibă însă habar de meserie. Mulți dintre ei n-au nici măcar drag de muncă, se vede în ochii lor lehamitea de a da din coate. Îndură chinul muncii doar pentru bani și nu mi se pare corect. Nu ai cum să faci calitate atât timp cât ție nu-ți place ceea ce faci, atât timp cât tu te-ai lipit de zugrăveală doar pentru că ies bani. De unde am făcut eu rost de meseriași? Am apelat la internet. Am căutat online pe Agruo.

Internetul a ajuns un fel de spațiu de refugiu al calității, sau mai bine zis al oamenilor care sunt capabili să aducă în prim plan calitatea. Există acolo echipe de zugravi cu care puteți lua contact, vedea portofolii de lucrări și eventual înțelege pentru o lucrare mult mai bine față de impostorii cu care luați contact prin recomandări, de la unii și de la alții.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here