Home Diverse Presa WAGNER WRD 450 – perfectă pentru micile centre de dezmembrări

Presa WAGNER WRD 450 – perfectă pentru micile centre de dezmembrări

91
0

Micile centre de dezmembrări ar trebui să aibă o presă WAGNER WRD 450 în dotare. Am fost ieri să caut niște piese de caroserie pentru un amic la un centru local de dezmembrări și am văzut acolo vreo doi angajați care se chinuiau de mama focului să scoată jantele de pe niște cauciucuri. Desigur, pentru mulți dintre voi, nu pare cine știe ce muncă. Eu vă spun însă că lucrurile nu stau chiar așa. În ultimii 20 de ani tehnologia anvelopelor a evoluat destul de mult și astăzi nu mai suntem nevoiți să folosim combinația de cauciuc + cameră.

Cei care au prins vremurile de demult, cam realizează ce muncă este să dai un cauciuc jos de pe o jantă. Cei care dețin centre de dezmembrări au nevoie totuși de o muncă mecanizată pentru acest tip de activitate. O presă pentru dezmembrat cauciucuri nu costă o avere, și reușește să ducă la bun sfârșit mult mai repede aceste operațiuni. Operatorul trebuie doar să „o hrănească”, atât doar. Nu mai obosește nimeni aiurea iar oamenii care ar trebui să stea toată ziua să scoată cauciucurile de pe jante se pot ocupa de alte operațiuni care aduc mult mai multă plusvaloare.

Aceste prese pentru dezmembrat cauciucuri sunt o idee venită din străinătate, respectiv din Germania și are drept scop principal reducerea cantității de muncă fizică. Presa WAGNER WRD 450 are nevoie doar de 30 de secunde pentru a desface un cauciuc de pe jantă, astfel, devine un utilaj extrem de productiv pentru centrele de dezmembrări dimensiuni medii sau chiar mari. Faptul că folosește o cantitate mare de ulei pentru răcire indică faptul că poate lucra chiar și în regim non stop dacă situația impune, nu vor apărea probleme cu supraîncălzirea.

Sistemul hidraulic din componență face față cu brio oricărui tip de jantă, recomandat fiind însă folosirea ei pentru scoaterea jantelor din tablă de pe cauciucuri. Ca și mentenanță, presa WAGNER WRD 450 nu are nevoie de operațiuni speciale, fiind vorba despre o presă hidraulică, va fi necesar un schimb de ulei din când în când, conform specificațiilor din manualul de întreținere. Este un utilaj conceput să rezite foarte bine la uzură.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here