Home Diverse Autobuz electric BYD 18 metri – avantaje și dezavantaje

Autobuz electric BYD 18 metri – avantaje și dezavantaje

130
0

Autobuzele electrice vin tare din spate în ceea ce privește transportul public de persoane. Ele au devenit o opțiune mai mult decât viabilă pentru edilii care doresc un oraș mai verde.

Dacă în trecut vehiculele electrice erau privite drept o struțo-cămilă incapabilă să-și ducă treaba la bun sfârșit, în ziua de azi tehnologia a evoluat suficient cât să permită transportului public de persoane să se bazeze cel puțin la nivel local, pe autobuze electrice.

Astăzi vom discuta despre un autobuz electric BYD 18 metri, despre avantajele și dezavantajele cu care vine la pachet în cazul în care este pus la treabă de vreo primărie din România. Vom vedea la final concluziile, dacă merită sau nu investiția.

Autobuz electric BYD 18 metri – avantaje

  • Reducerea nivelului de CO2 – lucru foarte important în orașele deja foarte aglomerate, sufocate de trafic. Traficul foarte intens nu face altceva decât să îmbolnăvească cetățenii unui oraș prin cantitatea de CO2 eliberată în atmosferă de mașinile care merg bară la bară. Autobuzele electrice pot să reducă nivelul de CO2 eliberat în atmosferă, fiind practic cea mai ecologică soluție de transport persoane existentă în ziua de azi.
  • Capacitate de transport mare – un autobuz BYD electric, de 18 metri lungime, are o capacitate de transport de 40 de persoane pe scaune, 110 persoane în picioare. Discutăm despre un autobuz masiv care în ciuda faptului că nu are un motor normal, cu combustie internă, reușește să transporte un număr impresionant de persoane. Această capacitate de transport este de invidiat chiar și de cele mai vechi branduri din domeniu.
  • Confort crescut pentru călători – pe lângă faptul că nu emit CO2 atunci când transportă călători, autobuzele electrice sunt și confortabile. Scaunele sunt normale, specifice autobuzelor, unitatea este dotată cu aer condiționat și, foarte important, nivelul de zgomot este redus. Motoarele electrice sunt mult mai silențioase față de motoarele care funcționează pe bază de combustibili fosili, sporind astfel gradul de confort al pasagerilor.
  • Condiții la standarde europene – nu există nicio diferență între un autobuz electric BYD 18 metri și un autobuz care circulă prin marile capitale europene. Atât timp cât condițiile sunt similare, nu cred că sunt motive să mai cumperi autobuze normale. Condițiile sunt identice doar că autobuzele electrice vin la pachet cu o serie de avantaje deloc neglijabile. Cei care se gândesc la binele cetățenilor vor opta mereu pentru transport electric.
  • Timp redus pentru încărcare – un autobuz electric BYD 18 persoane se încarcă destul de rapid, în doar 4 ore. Asta înseamnă faptul că poate să stea lejer la încărcat în perioadele când nu există servicii active în oraș pentru transportul public de persoane. După cum știm, în majoritatea orașelor, după ora 12 AM, s-a cam zis cu transportul public de persoane. Rămân doar câteva linii care circulă destul de rar.
  • Economie la bugetul Primăriei – curentul electric este mult mai ieftin decât motorina. Prin faptul că se optează pentru autobuze electrice, se face o economie foarte importantă. Energiile regenerabile au ajuns la un stadiu de dezvoltare suficient de avansat cât să aducă în prim plan economie de zile mari. Acest lucru poate să se regăsească în costul biletului, adică poate să se aducă cetățeanului în prim plan încă un avantaj.

Autobuz electric BYD 18 metri – dezavantaje

  • Timpul de rulare este limitat – dacă se face transport public de persoane non stop, timpul de încărcare de 4 ore poate să aducă în prim plan o problemă. Majoritatea regiilor de transport public de persoane reduc simțitor numărul autobuzelor pe timp de noapte în orașe, mărind și intervalul turelor.
  • Defecțiunile tehnice – dacă la un motor diesel își mai băgau nasul X și Y, eventual de multe ori chiar șoferul, atunci când vine vorba despre motoare electrice, apare nevoia de service autorizat. Cei de la BYD oferă asemenea servicii dar vă dați seama că nefiind în regie proprie, poate să dureze un pic reparația.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here