Home Diverse Căminul de canalizare cu vizitare – dovada faptului că prevenția este mai...

Căminul de canalizare cu vizitare – dovada faptului că prevenția este mai ieftină decât remedierea

177
0

De cele mai multe ori, atunci când ne apucăm să ne construim o casă, încercăm să scutim cât mai mult din cheltuieli. E ceva normal, nu prea avem salarii care să ne ajute în acest sens iar un acoperiș deasupra capului clar avem nevoie.

Există însă câteva lucruri la care n-ar trebui niciodată să facem rabat atunci când vine vorba despre construcția unei case. Sistemul de canalizare de exemplu. În cazul în care sistemul de scurgere este proiectat sau executat defectuos, vor apărea o serie de probleme a căror remediere va costa o avere, dacă va exista totuși o soluție pentru ele.

Un cămin de canalizare cu vizitare trebuie instalat obligatoriu pe proprietate și din câte am observat, dacă proiectul de construcție nu este unul major, oamenii cam au tendința să-l treacă cu vederea. Se înfig direct în țeava principală de canalizare și termină bâlciul, într-un stil 100% românesc sinonim atât cu improvizația cât și cu cârpeala.

Ei bine, ar trebui să fim mult mai preventivi atunci când vine vorba despre canalizare și să facem lucrurile cum trebuie de la început, fără compromisuri ciudate care pot aduce după sine probleme greu de remediat, sau costisitor de remediat.

Ce se întâmplă dacă nu instalăm un cămin de canalizare cu vizitare în apropierea construcției

Lipsa acestei componente din sistemul de canalizare poate să aducă după sine câteva probleme cu care sincer să fiu, nimeni nu cred că vrea să se confrunte. În primul rând, presiunea pe țeavă crește destul de mult. Un cămin de canalizare cu vizitare reușește să rupă presiunea pe țeavă și să crească astfel randamentul. Cred că realizăm cu toții faptul că în momentul în care se mai fac racorduri la canalizarea de pe proprietate, debitul de apă crește foarte mult în special dacă sunt instalate și pompe submersibile de ape murdare sau stații de pompare pentru ape uzate.

Atunci când nu poți da cotă de cădere favorabilă, atunci când terenul nu permite, trebuie folosite și astfel de dispozitive care prin forța cu care acționează, creează foarte multă presiune pe conductă la evacuare, presiune care poate fi diminuată cu acest cămin de canalizare cu vizitare. Pericolul de spargere a țevilor scade foarte mult atunci când în sistemul de scurgere există o astfel de componentă, la fel ca și pericolul de refulare în cazul în care sistemul nu este prevăzut cu o clapetă antirefulară pentru canalizare. Nimeni nu vrea să aibă de-a face cu o canalizare defectuoasă.

Un cămin de canalizare cu vizitare – diferența între costuri reduse sau uriașe de întreținere

În al doilea rând, dacă nu instalăm un cămin de canalizare cu vizitare nu vom putea să curățăm sau să desfundăm țevile în cazul în care acestea se înfundă. Vom fi nevoiți să chemăm echipe de instalatori ori salubritatea, care are în portofoliu aparate capabile să desfunde țevi la zeci de metri distanță de racord. Căminul de canalizare cu vizitare se instalează de obicei în vecinătatea casei și face mult mai simplă o astfel de intervenție. În plus, fiind „cu vizitare”, sunt șanse mari ca țevile să nu se mai înfunde niciodată, orice reziduu de mari dimensiuni se va strânge în acest cămin.

Extinderea sistemului de canalizare se face corect doar prin intermediul unui cămin de canalizare cu vizitare

În al treilea rând, un cămin de canalizare cu vizitare va fi cea mai bună cale de extindere a rețelei de canalizare către noi construcții pe proprietate. Sistemul „ne înțepăm direct în țeavă” trebuie să dispară. Este o prostie pur românească apărută la hotarul dintre zgârcenie și lene care de-a lungul timpului nu aduce după sine decât probleme și costuri.

Cei care doresc să fie preventivi trebuie să facă tot posibilul să construiască sistemul de apă-canal ca la carte, așa cum este proiectat în documente de la bun început. Este mult mai scump să întreții sau să repari o instalație de canalizare care se comportă ca o singură bucată decât una modulară, care beneficiază de cămin special cu vizitare, să nu mai zicem de trăinicie. Acum, rămâne la aprecierea fiecăruia dintre voi, dacă pe viitor veți apela la asemenea elemente de legătură capabile să ofere performanță și siguranță sistemului de canalizare al casei. Ideea e destul de simplă: trebuie să încercăm întotdeauna să facem investiții cu scop preventiv. Sunt mult mai ieftine decât investițiile în remediere.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here