Home Gandurile mele Despre mândria prostului care ajunge să aibă bani

Despre mândria prostului care ajunge să aibă bani

103
0

Să te ferească Dumnezeu de țăranul prost care o viață întreagă a trăit în sărăcie, dar odată ce copiii au crescut și-au fost buni de muncă, au plecat la muncă în străinătate de unde-i trimit omului bani.

Și, dintr-o dată având bani, practic nemunciți, el începe să se creadă foarte important, el începe să creadă că multe i se cuvin doar din acest motiv.

Eram pe la Dedeman zilele trecute și, evident, era coadă. Am mai povestit noi despre magazinul ăsta din Drobeta Turnu Severin la care eu unul, indiferent de cozi, de când s-a deschis eu unul nu am văzut să deschidă mai mult de 2 sau 3 case, din 8. Și era acolo în spate, la coadă un om, cu aspect de țăran prost, evident. Îmbrăcat prost, cu accent de prost. Și Începe omul ăsta să țipe din spate „Da mai deschideți doamnă o casă, că ia uitați noi am cumpărat de 50 de milioane”. Avea într-adevăr ceva marfă pe 2 cărucioare, posibil de 50 de milioane, 5000 RON.

Nu asta e important, important este că el s-a crezut dintr-o dată cineva. Normal ar fi fost ca cei din magazin să mai deschidă o casă pentru toți cei care stăteau la cozile infernale, nu doar pentru acest țărănuș care dacă a cumpărat de 50 de milioane, vrea imediat să nu mai stea la coadă, vrea eventual o casă deschisă doar pentru el. Că deh, a cumpărat omul de 50 de milioane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here