Home Diverse Patutul ideal pentru copil – ce optiuni gasesti la Nichiduta.ro si ce...

Patutul ideal pentru copil – ce optiuni gasesti la Nichiduta.ro si ce alegi dintre acestea

113
0

PatutulUna din preocuparile parintilor inainte de venirea pe lume a unui bebelus se refera la amenajarea camerei. Aici, indiscutabil, patutul este cel care trebuie achizitionat. Este o investitie considerabila, asadar clar, implica anumite griji. Poate ca misiunea este cu atat mai grea, cu cat exista si multiple optiuni. In cadrul magazinului nichiduta.ro spre exemplu exista o varietate de tipuri, de la cele pliabile la cele din lemn.

Patutul ales in functie de designul camerei

Din punct de vedere practic, patutul este asociat cu interiorul camerei. Se potriveste cel din lemn intr-o camera decorata clasic. Cele pliabile au cadru metalic si sunt imbracate in huse impermeabile, din fas. Acestea au tot felul de coloristici si printuri, fiind de cele mai multe ori imagini vesele, potrivite mai degraba in decoruri moderne.

Tot tipul de interior dicteaza si tipul de patut in masura in care spatiul trebuie sa fie unul permisiv. Unele tipuri de patuturi, spre exemplu cele din lemn, pot fi adaptate pentru mai multe categorii de varsta. Astfel, sunt mai robuste si mai mari, ocupa mai mult spatiu; se compun din zona patutului si dulap, cu zona de depozitare si la baza. Ulterior, dulapul lateral se poate detasa, patutul devenind un pat single pentru copii. Evident, un astfel de pat transformabil are nevoie de ceva ai mult spatiu fata de unul clasic.

O alta varianta este cea de cosleeping. In acest caz patutul este o oarecare extensie a patului parintilor, de mici dimensiuni si la inaltimea celui pentru adulti desigur. Acesta nu are nevoie de prea mult spatiu pentru montaj.

Patutul ales in functie de preferinte si buget

De cele mai multe ori, alegerea patutului tine de preferinte si de buget. Spre exemplu parintii se lasa atrasi de acele tipuri de patuturi care le creaza un impact cromatic. Prea putin mai conteaza restul detaliilor. Este oarecum un risc pentru ca oricum nu stiu in ce masura vor reusi sa acomodeze bebelusul in spatiul patutului. Eventual se orienteaza si spre functii de genul leganare sau carusel muzical, trucuri care sa ii ajute sa linisteasca copilul.

Cat despre buget, sa lamurim lucrurile:

  • Un patut din lemn este trainic si poate fi folosit pe termen lung mai ales daca este transformabil.
  • Patutul pliabil este mai accesibil, totusi achizitia aceasta trebuie sa se completeze cu o saltea, alta decat cea din dotare, una standard si plaibila la randul sau.
  • Patul pliabil permite transportarea sa in cel mai facil mod. Daca preocuparea este de a face pe bebelus comod in patut si fara sa mai fie nevoie de alte adaptari, pentru cei care calatoresc des spre exemplu, atunci acest gen de patut este preferat.

Daca preocuparea este de a gasi un pret echilibrat, atunci magazinul online nichiduta.ro este o recomandare. Aici se vor gasi diverse tipuri de patut, zeci de modele atat la categoria celor pliabile, cat si celor din lemn. Preturile sunt rezonabile si daca mentii interes asupra tipului de patut dorit, vei regasi si oferte la Nichiduta, reduceri de pret.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here