Home Diverse Despre „reducerile” din România

Despre „reducerile” din România

235
0

A apărut Black Friday de Primăvară, Black Friday de Iarnă, Black Friday de Iarnă, sezoane de „reduceri” peste reduceri, care mai de care mai trâmbițate și mai pompos aduse în fața potențialului client. Ca de obicei, orice trend internațional mișto este terfelit și jumulit de sens în ultimul hal atunci când este preluat de români. Românii au reușit să-și bată joc și de Black Friday, transformând întregul eveniment într-o păcăleală care ar trebui din punctul meu de vedere să fie încadrată la categoria înșelăciune, faptă pedepsită de Codul Penal al României cu închisoare.

Dar nu doar de Black Friday și-au bătut joc românii noștri, ci de întreg conceptul de comerț online. Că ei afișează reduceri fictive, discount-uri mari la prețuri care n-au existat niciodată în realitate și în afara Black Friday. Păi nu am văzut noi acea ofertă la LG G4 promovată de una dintre cele mai mari entități comerciale online, în care prețul era de 2000 de lei redus de la 4000? Chestia e că acel telefon nici când a ajuns pe piață pentru prima dată nu a costat mai mult de 3000 de lei, însă magazinul a băgat „ofertă” să prostească lumea naivă și prost informată cu cifrele.

Când am anunțat magazinul de problemă, când am cerut explicații, mi s-a spus că este o eroare de la softul lor, nu a fost cu rea intenție. Măi să fie, dar dacă apucam și cumpăram mai conta? Și de ce nu apar la ei erori de-astea și în favoarea clientului? Evident, era o prosteală de zile mari mascată în caz că se prind fraierii de scuza cu softul. Din punctul meu de vedere, s-a creat o paranoia generală atunci când apar oferte în online din cauza acestor entități comerciale specializate în trasul de țepe și păcăleli. Nimeni nu mai are încredere în nimeni.

Singura variantă care mai stă în picioare, în care mai poți avea încredere cât de cât este cuponul de reduceri. Există oferte și cupoane de reduceri pe anumite site-uri de specialitate care nu-și riscă business-ul pentru o păcăleală de câțiva lei. Dacă aveți de gând să cumpărați anumite bunuri sau servicii, ar fi o idee bună să căutați mai întâi prin intermediul acestor site-uri gen youdeal.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here