Alergia la muncă

Există oameni alergici la muncă, altfel nu-mi explic. Nu-mi explic cum naiba să stai așa ca lepra să spargi semințe până la 1 noaptea la scara blocului. Bănuiesc că dacă n-ai avea o afecțiune sau ceva de genul, o alergie puternică la muncă, te-ai duce dracului și te-ai culca pe la 11-12 noaptea, astfel încât să te poți trezi cu noaptea-n cap a doua zi să te duci la muncă.

Dar plm, dacă nu te duci nicăieri, normal că stai la scara blocului până la 3 AM, doar n-ai nicio grijă, doar n-ai nicio treabă cu viața asta sau mai bine zis cu responsabilitățile ei. Ai probabil bani de semințe și de țigări și de bere de la mami și de la tati, doi prostovani care-au crescut zeci de ani o lepră socială. Și probabil ei se mândresc cu acest copil, că altfel nu-mi explic de ce nu se duce naibii la muncă.

O fi fost crescut în mentalitate „Lasă tati mai bine stai acasă puiule, decât să-ți rupă ăștia cocoașa cu munca pe 12 milioane”, sau ceva de genul. E logic că dacă un copil este cocolit și i se oferă mereu totul pe tavă, odată ajuns la maturitate nu mai reușește să se descurce singur, nu mai are planuri de viitor, etc. Așteaptă tot de la părinți.

Leave a Reply