Home Diverse O chiuvetă și doi meseriași

O chiuvetă și doi meseriași

245
0

Zilele trecute am vrut să schimb chiuveta la baie. Aveam chiuveta, de mult timp, aveam suporturile pe care le cumpărasem luna trecută, aveam sifon, șuruburi, aveam de toate. Mai lipsea un meseriaș care să vină să facă ce trebuie acolo astfel încât să fie funcțională.

Mie unul mi se părea imposibilă, nici când eram mic nu mă pricepeam la puzzle, mă enervam rău de tot, nu aveam răbdare, etc. Nici cu Lego nu m-am distrat mai bine. Și-mi sun ceva amic despre care știam că a mai făcut de-astea.

Vine omul și îi pun în brațe toate piesele, și-l îndrept către baie. Intră omul, se uită pe-acolo și-mi zice „Păi asta nu se poate monta aici cu ce mi-ai dat tu!”. Rămân interzis, doar le cumpărasem și eu întrebând în stânga și-n dreapta pe la magazinele de bricolaj. Și pleacă omul.

Nu avea timp să meargă cu mine, să cumpărăm ce trebuie apoi să venim înapoi să ne apucăm de muncă. Eu unul, evident că am început să mă îndoiesc de calitățile sale meșteșugărești. Așa că ziua următoare am chemat alt amic, un alt meseriaș care vine la mine, se uită la ce-am cumpărat prima dată, se uită la ce-am cumpărat a doua oară și zice: „Astea nu se potrivesc. Chiuveta e model foarte vechi iar suporturile foarte noi”.

Și uite așa, exasperat, ajuns la capătul răbdărilor, am început să-mi caut lavoare baie pe internet. Eu unul nu m-am gândit că o chiuvetă pe care am găsit-o când m-am mutat, adică acum mai bine de 10 ani, și pe care am schimbat-o în secunda doi doar pentru că nu arăta bine, nu avea să se mai potrivească ulterior pe niște suporturi noi.

Eu unul mă bucur când văd că tehnologia amenajărilor interioare evoluează, că se schimbă lucruri de la an la an în mai bine, dar parcă nici așa nu-i foarte ok. Adică în 10 ani să schimbăm total modul în care prindem o chiuvetă.

Bine că mi-a zis cel de-al doilea meseriaș că de fapt chiuveta mea nu este bună, că altfel cine știe ce drăcovenii mai cumpăram de pe la magazin și mă trezeam că rămân cu ele în brațe.

Nu este problemă de costuri ci de frustrarea pe care o simți atunci când  te vezi neputincios, vrei să faci niște lucruri și nu poți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here