Gânduri de pensie?

Sunt tare curios ce se va întâmpla cu pensia mea. Cine o să mi-o mai plătească din moment ce astăzi peste 5 milioane de români au plecat la muncă în străinătate iar statisticile arată că în curând, această cifră se va mări considerabil.

Cred că România va ajunge prima țară din lume care va avea mai mulți oameni plecați la muncă în străinătate decât cetățeni rămași să-și ducă traiul liniștiți în ogrăzile lor. Asta e, dacă e libertate e libertate dar parcă și prea multă libertate…

Dacă toată lumea pleacă din țară, povara fiscală va fi din ce în ce mai mare pe noi, pe cei rămași ca fraierii să ne ducem traiul la noi în ogradă. Noi vom trebui să ținem țara în picioare și din moment ce acum statul taxează munca cu 45%…

Cine știe, poate peste alți 10 ani când vom avea la muncă în străinătate 7 milioane de români și doar 4 milioane în țară, munca va fi impozitată în proporție de 80%, ca să aibă bani statul de bugetari și parlamentari cu lefuri mari, etc….

Nu cred că eu o să mai apuc pensie, dar și dacă o să apuc, printr-un exercițiu simplu de imaginație, nu o să mai aibă cine să mi-o plătească pentru că sistemul e conceput în așa fel încât cei care muncesc acum, plătesc pensiile bătrânilor.

Cei care vor munci în țară în viitor vor fi cei care ne vor plăti nouă pensiile, odată ajunși bătrâni la rândul nostru. Și din moment ce tinerii vor fi plecat demult, noi o să rămânem cu buza umflată, să murim de foame sau ceva de genul.

One Response

  1. Alexandru March 25, 2019

Leave a Reply