De ce NU ar trebui să ai cont de Facebook

Mi-a povestit cineva mai devreme cum o persoană și-a creat un cont de Facebook fals cu numele, cu poza lui și a început să înjure în stânga și-n dreapta. Până s-au trezit cei de la Facebook să elimine acel cont fals, omul meu începuse deja să fie sunat și amenințat, iar cei care sunau nu voiau să creadă că este cont fals. Din multe puncte de vedere NU ar trebui să ai cont pe Facebook, printre care și acesta al sistemului putred, foarte permisiv, greoi atunci când apar probleme.

În plus, nu ai ce să faci pe Facebook, în afară să pierzi vremea când ai putea să muncești sau să te intereseze de viețile altora când ai putea să te ocupi de viața ta. Din punctul meu de vedere, Facebook este o rețea de bârfă, iar în România a prins atât de bine din cauza faptului că poporul nostru adoră bârfa. Poporul nostru e atât de preocupat de ce face vecinul, copilul, purcelul, încât nu mai poate să vadă că-i furat de guvernanți sau chiar de românii de rând.

Eu unul NU aș ține un cont de Facebook dacă nu aș avea un business de condus. Socializarea online nu face altceva decât să te îndepărteze de familie, de prietenii cu care cândva te vedeai face to face. Deși inițial a apărut în prim plan drept o modalitate de a ține legătura cu prietenii și rudele aflate la depărtare, Facebook s-a transformat astăzi într-un gigant economic care face miliarde de euro din vânzarea de date confidențiale, care face totul pentru a dezvolta nevoi de bârfă. Și mie nu-mi place.

Leave a Reply