Home Uncategorized Cât de bine merge țara? Se vede după schimbul valutar

Cât de bine merge țara? Se vede după schimbul valutar

43
0

M-am uitat puțin la cât de bine merge țara acum, potrivit cursului de schimb valutar. La aproape 4.8 lei/euro, moneda națională nici nu mai contează. Este slabă rău. O fi inflație multă, naiba știe.

Prin 2005-2007, leul se apropia de un maxim istoric, undeva la 3.2 ron. Într-adevăr, în acea perioadă lucrurile mergeau destul de bine în România. La scurt timp, n-a mai mers.

Leul a început să crească puțin câte puțin până când astăzi, poate fi cumpărat cu aproape 5 lei. Nu-i problemă, și benzina e 6 lei, ne-am obișnuit cu cifre de-astea ciudate.

Cred cu tărie că o țară merge bine, că locuitorii ei o duc bine atunci când moneda națională este puternică, atunci când locuitorii pot cumpăra euro la bani puțini.

Chiar sunt curios unde va ajunge România din moment ce actuala guvernare a dus euro la un nou istoric, un nou istoric negativ mai bine zis. La aproape 5 lei/euro, numai bine nu ne este.

Se încurajează munca în străinătate, căci într-adevăr, într-un fel o duc rudele rămase în România atunci când primesc  de euro pe lună, atunci când euro este  6 lei în loc de 3.

Cozile care se fac la casele de schimb valutar, din păcate, nu prea ne dau speranțe de mai bine pentru că tot mai multă lume pleacă să muncească afară. Suntem peste 5 milioane deja.

Sunt curios ce se va întâmpla în momentul în care cei plecați afară vor fi mai mulți decât cei rămași în țară, cu forță de muncă mă refer. Acum sunt 5 afară cu 6.5 în țară.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here