Despre ideea de calitate în ceea ce privește rochiile de ocazie

Dacă te duci și te uiți prin buticurile și prin magazinele de haine din oraș constați destul de rapid că acestea vând scump o marfă de foarte proastă calitate. Înțelegi ideea: oamenii vor să facă bani, nu să aducă în prim plan un raport calitate-preț corect cât de cât.

Cred că e o modă în țara asta, ca oamenii să pună la cale afaceri pe urma cărora să aibă profituri uriașe în intervale de timp destul de reduse. De-asta ni s-a dus vestea peste mări și țări cu „afacerile” noastre cu tot, că cerem bani mulți pe nimicuri. Așa e și cu magazinele de haine de prin oraș, care încă mai profită de cei care nu obișnuiesc să se îmbrace de pe internet. În special atunci când vine vorba despre femei. Ele sunt cele mai mari consumatoare de fashion și lor le sunt destinate mult mai multe buticuri în oraș față de bărbați.

Online însă se schimbă povestea. Magazinele din online trebuie efectiv să se lupte pentru a atrage clienții și pentru a-i menține. Aici nu e loc de păcăleală, aici nu se pot atrage clienții cu prețuri mici sau cu marfă de slabă calitate care nu corespunde anumitor standarde.

Există de exemplu magazine online precum YvesFashion din care doamnele și domnișoarele pot cumpăra rochii de ocazie de foarte bună calitate.  Exact ce lipsește magazinelor din oraș. Calitatea parcă s-a refugiat în ultimii ani în aceste entități online și sincer nu știu când și dacă vom scăpa de mentalitatea asta „ieftin și mult” care a acaparat buticurile de pretutindeni, mai puțin entitățile online. Este și vina oamenilor, nu doar a comercianților.

E clar că dacă oamenii vor haine ieftine și nu le pasă de calitate, magazinele din oraș se vor supune, nu vor îndrăzni să vină cu marfă mai scumpă dar de calitate, pentru că nu o va cumpăra nimeni. Sectorul acesta al rochiilor de ocazie este unul destul de atacat de această lipsă de calitate, întrucât românilor le place să meargă la evenimente mereu cu ținută nouă, iar din acest motiv nu prea se mai uită la calitate, se uită doar să fie un model ceva mai unic.

Leave a Reply