Home Diverse Agenția de recrutare – cea mai bună soluție pentru cei care doresc...

Agenția de recrutare – cea mai bună soluție pentru cei care doresc să angajeze personal

276
0

E destul de dificil să te ocupi personal de angajări în România pentru că sunt multe lucruri de care trebuie să ții cont, nu mai zic de timpul liber care se duce pe apa sâmbetei. În ultimii ani a apărut tip de serviciu pe piața din România, reprezentat prin agenția de recrutare.

Cu alte cuvinte, se ocupă altcineva de recrutare, externalizezi această operațiune. În mod normal, această externalizare nu are cum să iasă rău, nu are cum să fie ceva aiurea pentru că de obicei, de recrutare se ocupă oameni care așa ceva fac zilnic. Au experiență.

O agenție de recrutare o să reușească să-ți găsească omul potrivit pentru jobul solicitat într-un timp destul de scurt, chiar urgent dacă este cazul. Tu, între timp, îți vezi de ale tale. Nu trebuie să mai ții tu interviuri sau chestii de genul. Te ocupi în continuare de ale tale.

Cei care au mai avut de-a face cu recrutările în trecut și s-au ocupat personal de această problemă pot să confirme faptul că este o muncă destul de stresantă și de enervantă. Tinerii din România nu sunt nici cei mai pricepuți, nici cei mai sinceri, nici cei mai serioși.

Cei care au organizat măcar un interviu au văzut probabil că în urma anunțului de angajare sună 50 de persoane, dar din 50, la interviu mai ajung doar 7-8. Restul de 42-43 de persoane? Nimeni nu știe ce se întâmplă cu ele, se pierd pe drum probabil sau ceva de genul.

Și din cei 7-8 care vin totuși să discute cu tine, trebuie să vezi care minte, care e competent pe domeniul respectiv, care este serios cât de cât, care se potrivește cel mai bine în colectivul ce urmează să fie integrat și așa mai departe. Este o muncă titanică din multe puncte de vedere.

Cel mai bine este să lași această activitate în seama celor care sunt obișnuiți cu ea, în seama unei agenții de recrutare care are toată ziua la dispoziție să se lupte cu neseriozitatea tânărului român care cică-și caută un loc de muncă pe sistemul „Mă duc să caut de muncă, dă Doamne să nu găsesc!”,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here