Ar trebui să punem mai mult accent pe calitatea alimentelor

Românii din cele mai vechi timpuri au fost obișnuiți cu produsele alimentare de slabă calitate. Pe vremea lui Ceaușescu nici măcar nu primeau alimentele necesare unui trai decent tot timpul, și atunci când primeau, nu erau chiar ce trebuie.

Ceaușescu ducea calitatea la export și își hrănea românii cu ce rămânea. De rămas, rămânea ceva care urma să formeze o mentalitate: „ieftin, mult și de proastă calitate”. Deși au trecut 30 de ani de la Revoluție, această mentalitate încă nu a dispărut.

Este încă prezentă și nu face bine deloc. Alimentația de calitate trebuie să fie o prioritate pentru noi toți, întrucât este singura care ne poate ține departe de boli și de problemele de sănătate.

Astăzi găsim în comerț pui LaProvincia, putem să face, un pui umplut la cuptor de toată frumusețea. Carnea de pui, după cea de pește, este cea mai sănătoasă așa că o asemenea rețetă nu are cum să nu reprezinte un pas în față pentru o stare de sănătate foarte bună.

Din păcate, va mai trece apă pe Dunăre până când vom avea și noi o mentalitate care să ne facă să întindem mâna după produsele aflate pe rafurile de sus ale supermarketurilor, că deja ne doare spatele la cât de mult ne-am aplecat în ultimii 30 de ani să luăm marfa de pe rafturile de jos, ieftină și de foarte proastă calitate.

Oamenii din păcate încă nu înțeleg că nu-i o afacere să cumperi întotdeauna ce-i mai ieftin, pentru ca apoi să cheltui sume uriașe pe la medici în încercarea de a trata bolile apărute din pricina dezechilibrelor, a carențelor alimentare sau a toxicității excesive cu care corpul se confruntă din pricina alimentației de slabă calitate.

Un pui de calitate nu costă cu mult mai mult față de un pui crescut cu fel de fel de chimicale, chimicale care să-l „convingă” să crească într-o lună cât alții în 10, astfel încât să tragă cât mai repede și mai mult la cântar.

Din păcate nu avem o educație alimentară și nici nu cred că vom avea curând, atât timp cât mentalitatea nu se schimbă.

 

Leave a Reply