Home Diverse Când ar trebui să apelăm la servicii de tractări auto București?

Când ar trebui să apelăm la servicii de tractări auto București?

235
0

Există multe situații în care ar trebui să apelăm la servicii de tractări auto București, nu doar în cazul în care facem accident iar în cele ce urmează vom face o listă cu cele mai interesante astfel de evenimente pe care ne-am obișnuit din păcate să le rezolvăm „românește”.

Când ar trebui să apelăm la servicii de tractări auto București?

  • atunci când mașina nu mai pornește – primul lucru pe care ne-am învățat să-l facem atunci când mașina nu mai pornește este să punem mâna pe telefon să chemăm un prieten care să ne tracteze. Deloc corect, în funcție de defecțiune mașina se poate distruge. Cel mai bine este ca atunci când nu știm exact ce are, să nu o mai târâim prin București la ștangă, trebuie suită pe platformă și dusă la service. De exemplu mașinile cu transmisie automată nici nu pot fi trase la ștangă, dacă se încearcă se distruge transmisia.
  • atunci când mașina nu este înscrisă – s-a creat un oarecare trend al tractării la ștangă a autoturismelor care nu sunt înscrise în circulație, din A în B, de la domiciliul proprietarului la RAR sau de la RAR acasă, etc. Nu este o variantă legală, este chiar interzisă de lege. Cei care sunt prinși la ștangă cu un autoturism neînmatriculat, riscă dosar penal. Este logic într-un fel pentru că autoturismul trăgător nu este unul special destinat unui astfel de job și sunt multe riscuri de accident în care va fi implicată o mașină neînmatriculată.
  • atunci când mașina nu are asigurare/ITP – este oarecum logic faptul că este interzisă tractarea unui autoturism care nu are asigurare valabilă. Dacă în timpul tractării acea mașină este implicată într-un accident de circulație, ce asigurare se va folosi din moment ce ea nu există? Multă lume spune că poți să dai asigurarea autoturismului care trage însă este o informație falsă. Doar la camioanele care tractează remorci sau semiremorci este valabilă această variantă, în cazul în care ating în trafic vreo mașină cu remorca.

Așadar, ar trebui să ne gândim de două ori înainte să ne chemăm prietenii să ne tracteze atunci când mașina nu mai pornește, nu este nici măcar înmatriculată sau nu are asigurare și ITP valabile. Soluția? Apelăm la servicii de tractări auto București.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here