Îți ajung 2000 de euro pentru o mașină bună

Dacă locuiești în România și dorești o mașină la mâna a doua bună cât de cât, cu 2000 – 2500 de euro te descurci onorabil. Te lipești la un BMW Seria 1, la un Audi A3 din 2004-2005, la un Audi A4 din 2002, la un Peugeot 308 din 2008-2009, aduse din străinătate bineînțeles, nu cumpărate de la combinatorii români.

Sunt mașini destul de bune aș zice, nu sunt chiar cazane. Ca recomandare ar fi variantele benzinare din trei motive mari și late, pe care le voi detalia în cele ce urmează:

  • Motorina în România este de-o calitate foarte proastă. Cred că ce băgăm noi de la pompă nu are treabă cu motorina. Dar cine să verifice? Cu ce ocazie să verifice. De-asta se înfundă toate pe la mașină.
  • Centrele de dezmembrări nu prea au piese. Dacă iei diesel o să ai probleme cu injectoarele, cu pompa, cu turbina, piese scumpe pe care trebuie să le cumperi musai de la dezmembrări.
  • Mecanicii din service-urile auto nu se pricep. Nu o să aibă cine să o repare. De fapt, mecanici sunt mult spus. Majoritatea sunt spălători auto sau oameni de la schimb ulei „promovați” la rang de mecanici auto.

Poate mulți dintre voi veți spune că la 2000 de euro nu e mașină, că voi vreți una de 7000 de euro, etc. Fiecare este liber să facă ce vrea, însă atunci când dai 7000 de euro și o găsești lovită în parcare, sau se strică și efectiv nu găsești un service auto care să o repare, nu știu ce să zic, parcă e mai mare frustrarea.

Leave a Reply