Fudulia – murim de foame dar ne purtăm

O să vă mirați poate, unii dintre voi, cei care nu sunteți foarte ancorați în realitatea din România mai bine zis, dar aici, oamenii care au mașini scumpe nu au neapărat bani. De exemplu, un BMW F10, Seria 5, 335i, costă cam 25.000 de euro. O putem considera o mașină mult peste puterea de cumpărare a românului de rând care are cam 500 de euro venituri lunare. Cu toate acestea, românul de rând este cel mai disperat să cumpere un asemenea autoturism întrucât, în micimea lui, are impresia că societatea îl va considera cu o treaptă mai sus.

Din păcate încă mai există mentalitatea „haina face omul”. Nu mai e cu haine în ziua de azi, ci cu mașini. Cum naiba poți să-ți cumperi o mașină de 20-30 de mii de euro când tu nu ai venituri lunare măcar de 5000 de euro, ca să-ți permiți să trăiești și să și repari mașina aia de 20 de mii dacă cumva se strică. Eu nu știu câți dintre săracii ăștia care se fâlfâie în mașini considerate scumpe față de nivelul de trai din România, se gândesc vreodată la întreținerea lor. Sunt așa de îndoctrinați cu mentalitatea asta țigănească, să arate ei că au, că au reușit în viață încât nu le mai pasă.

Interesant este cum se miră lumea pe Facebook atunci când cei care cumpără asemenea mașini dar nu au bani să se plimbe cu ele, ori să le întrețină, se hotărăsc să le scoată la vânzare. Trăim într-o țară a oamenilor cărora le place fala mai ceva ca țiganilor. Murim de foame dar ne purtăm cu mașini pe care nici străinii care au mii de euro salarii pe lună, nu și le permit. Măcar ei au capetele pe umeri și nu și le cumpără. Străinii pot să meargă și cu Opel, cu Ford, Peugeot, Citroen, Renault, nu doar cu Audi, BMW, Volkswagen sau Mercedes ca românii.

Leave a Reply