Cui folosește de fapt creșterea minimului pe economie la 2080 RON?

Cine o să se uite pe evoluția salariului minim pe economie, o să vadă că în ultimii 4-5 ani acesta s-a dublat, de fapt a crescut mai mult decât dublu. În 2015 aveam 975 RON iar acum din ianuarie avem 2080 RON.

Întrebarea mea este cui folosește cu adevărat această creștere atât timp cât prețul motorinei la pompă a ajuns 6 lei în loc de sub 4 lei cum era în 2015, atât timp cât o ciocolată pe care eu o cumpăram anul trecut cu 3.8 lei astăzi este 4.5 lei?

Cui folosește această creștere atât timp cât prețurile la tot ce se poate cumpăra, cresc și ele? Nu mai zic de prețul creditelor de nevoi personale sau Prima Casă, leasing-uri auto, etc.

România este o țară care nu produce mare brânză din punct de vedere industrial așa că e normal ceea ce se întâmplă. Singurul beneficiar real al acestor creșteri fantastice de salarii este STATUL, care, ce să vezi, primește aproape jumătate din cei 2080 de lei sub formă de impozit, CAS, CASS.

Cu alte cuvinte, eu unul, părerea mea proprie și personală este că aceste creșteri de salarii au drept scop acoperirea găurilor de la aceste fonduri, CAS , CASS și de atragerea de bani la buget din impozit.

Oamenii de la putere nu au cum să facă rost de bani pentru că țara nu produce absolut nimic, așa că singura lor șansă este creșterea salariului minim pe economie, măsură care afectează evident micii industriași care oricum sunt cei care țin țara asta în picioare.

Curios unde se va ajunge cu toată debandada asta salarială. Nu zic că nu trebuie să crească salariile, dar e nevoie de o creștere normală, serioasă, născută din producție, nu din consum și pentru scopuri ciudate.

Leave a Reply