Moartea ambreiajului nu trebuie să fie o dramă

Discutam cu un amic de-ai mei pe tema mașinilor, omul se plângea că îi cedase ambreiajul, și că trebuie schimbat cu tot cu volantă și că această intervenție mecanică are să-l coste o grămadă de bani.

Ei bine, eu unul nu înțeleg de ce face lumea o adevărată dramă atunci când ambreiajul cedează din pricina uzurii. Discutăm despre o componentă care cu timpul, e normal să se uzeze, e normal să apară necesitatea schimbării.

Din păcate, faptul că unii decid să cumpere autoturisme vândute de români, aduse din străinătate, cu un număr de kilometri la bord măsluit, aduce în prim plan astfel de probleme.

E normal ca ambreiajul să cedeze dacă mașina pe care o cumperi are în realitate 300.000 de kilometri în loc de 100.000 cu cât îți este vândută pe internet.

Atunci când ți se întâmplă să te trezești cu ambreiajul distrus, deși ai operat corect mașina, este vorba despre uzură normală și poți să cauți online un kit de ambreiaj ieftin cu care să rezolvi problema.

Dacă este necesară și înlocuirea volantei, găsești și volante ieftine. În niciun caz însă nu trebuie să faci o dramă din această operațiune.

Dacă ți-ai asumat riscul achiziționării unui autovehicul second hand de la o sursă care nu poate garanta numărul de kilometri, trebuie să fii conștient că este posibil ca ce se vede în bord să nu fie chiar cifre reale, iar urmările sunt destul de simplu de înțeles: operațiuni de întreținere mai costisitoare.

Și oricum, ar trebui să ne gândim destul de serios înainte de a cumpăra o mașină dacă ne permitem sau nu întreținerea ei, pentru că în țările normale, oamenii mai folosesc și transportul în comun, și bicicletele, numai în România 1 din 2 persoane deține un autoturism.

Atunci când mai ai un pic și plângi din pricina faptului că s-a defectat mașina, e clar că ai de-+a face cu o cheltuială pe care cu greu o suporți.

Sunt curios, pe voi cât v-a costat înlocuirea kitului de ambreiaj? Lăsați-mi răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii de mai jos. Aș vrea să facem apoi un articol despre cât costă această operațiune în general pentru fiecare marcă de mașină în parte.

Leave a Reply