Home Diverse Moartea ambreiajului nu trebuie să fie o dramă

Moartea ambreiajului nu trebuie să fie o dramă

97
0

Discutam cu un amic de-ai mei pe tema mașinilor, omul se plângea că îi cedase ambreiajul, și că trebuie schimbat cu tot cu volantă și că această intervenție mecanică are să-l coste o grămadă de bani.

Ei bine, eu unul nu înțeleg de ce face lumea o adevărată dramă atunci când ambreiajul cedează din pricina uzurii. Discutăm despre o componentă care cu timpul, e normal să se uzeze, e normal să apară necesitatea schimbării.

Din păcate, faptul că unii decid să cumpere autoturisme vândute de români, aduse din străinătate, cu un număr de kilometri la bord măsluit, aduce în prim plan astfel de probleme.

E normal ca ambreiajul să cedeze dacă mașina pe care o cumperi are în realitate 300.000 de kilometri în loc de 100.000 cu cât îți este vândută pe internet.

Atunci când ți se întâmplă să te trezești cu ambreiajul distrus, deși ai operat corect mașina, este vorba despre uzură normală și poți să cauți online un kit de ambreiaj ieftin cu care să rezolvi problema.

Dacă este necesară și înlocuirea volantei, găsești și volante ieftine. În niciun caz însă nu trebuie să faci o dramă din această operațiune.

Dacă ți-ai asumat riscul achiziționării unui autovehicul second hand de la o sursă care nu poate garanta numărul de kilometri, trebuie să fii conștient că este posibil ca ce se vede în bord să nu fie chiar cifre reale, iar urmările sunt destul de simplu de înțeles: operațiuni de întreținere mai costisitoare.

Și oricum, ar trebui să ne gândim destul de serios înainte de a cumpăra o mașină dacă ne permitem sau nu întreținerea ei, pentru că în țările normale, oamenii mai folosesc și transportul în comun, și bicicletele, numai în România 1 din 2 persoane deține un autoturism.

Atunci când mai ai un pic și plângi din pricina faptului că s-a defectat mașina, e clar că ai de-+a face cu o cheltuială pe care cu greu o suporți.

Sunt curios, pe voi cât v-a costat înlocuirea kitului de ambreiaj? Lăsați-mi răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii de mai jos. Aș vrea să facem apoi un articol despre cât costă această operațiune în general pentru fiecare marcă de mașină în parte.

Previous articleNedreptatea
Next articleSunt interesat de job, sunați-mă la 0744…
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here