Home Gandurile mele De ce diferă prețurile de la farmacie la farmacie?

De ce diferă prețurile de la farmacie la farmacie?

56
0

În ultimele luni am fost nevoit să tot umblu prin farmacii și am observat o chestie destul de enervantă, și anume că prețurile pentru aceleași produse diferă foarte mult de la o entitate la alta.

Și mi se pare o idioțenie pentru că nu discutăm de câțiva zeci de bani sau ceva de genul cum este în cazul hipermarketurilor. Ați văzut că la hipermarketuri diferența de preț între aceleași produse există, dar este destul de mică. Ei bine, eu am cumpărat un medicament, același medicament, produs de același producător, în aceeași cantitate, de la două farmacii diferite.

Una dintre farmacii mi l-a vândut cu 4.5 RON iar cealaltă farmacie cu atenție, 7.6 RON. Aproape dublu, și te gândești că prima farmacie de unde am cumpărat, cu 4.5 RON, are profitul ei pus la preț sau ceva de genul. Nimic nu am urât mai mult decât oamenii care vor să facă profit din sănătatea altora, sau pe spinarea bolnavilor. Cum naiba este posibil ca un medicament să coste cu aproape 100% mai mult într-o altă farmacie din România? Chiar nu există o lege care să reglementeze bătaia asta de joc?

Adică eu înțeleg ideea, omul bolnav nu are chef sau nu poate să ia la pas farmaciile din oraș pentru a găsi cele mai mici prețuri, iar farmaciile profită de chestia asta ca să umfle prețurile aiurea-n tramvai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here