Home Diverse 3 motive să apelezi la un electrician calificat dacă dorești să modifici...

3 motive să apelezi la un electrician calificat dacă dorești să modifici instalația electrică din casă

91
0

electricianLucrul la instalația electrică este destul de periculos, atât pentru cel care efectuează operațiunea cât și pentru cel pentru care se efectuează lucrarea, în cazul în care nu este implicat un electrician autorizat. Ar fi indicat să apelăm la un electrician autorizat chiar și pentru operațiuni minore precum montaj corpuri de iluminat, operațiuni pe care mulți dintre noi ne-am învățat să le facem singuri ori prin intermediul „meseriașilor” aduși în casă de recomandările prietenilor/rudelor, cu toate că aceștia nu dețin niciun fel de calificare în acest domeniu. Haideți să trecem în revistă care sunt cele mai importante motive pentru care ar fi bine să apelezi la un electrician calificat în cazul  în care dorești să modifici instalația electrică din casă.

3 motive să apelezi la un electrician calificat dacă dorești să modifici instalația electrică din casă

  1. Scapi de pușcărie – puțină lume cunoaște faptul că tu ca proprietar de apartament în România nu prea ai voie să chemi pe oricine la muncă, mai ales cu forme nelegale. Dacă chemi „priceputul satului” și moare electrocutat acolo la tine în casă, în afară de drama în sine pe care trebuie să o suporți, o să ai de dat niște declarații pe la procuratură și ai cam încurcat-o.
  2. Eviți catastrofele – o lucrare făcută de un electrician neautorizat, o improvizație poate să omoare oameni sau să dea foc la casă. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să te trezești cu mortu-n casă, cu incendiu sau, cine știe, chiar tu să fii cel care pășește în lumea celor drepți din cauza unei electrocutări. Foarte mare atenție la aceste aspecte pentru că deși românii au genul acela de mentalitate „lasă că nu o pățesc tocmai eu” nenorocirea nu selectează între români și străini.
  3. Eviți micile neplăceri – cunoaștem cu toții cazurile acelea celebre în care X sau Y cheamă „meseriașul” să monteze o lustră, care merge ce merge iar după câteva ore nu mai merge. Uneori nici nu apucă să iasă pe ușă „meseriașul” că acolo unde a umblat, apare o defecțiune. Chestia asta nu se va întâmpla niciodată dacă apelezi la un electrician autorizat care se pricepe la ce face cu adevărat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here