Ziua copilului – motiv de boschetăreală pentru părinți

Când spun „ziua copilului” nu mă refer la 1 iunie, ci la ziua de naștere a celui mic, sărbătorită cu mare fast și pompă de către părinți. Ei bine, legat de modul în care se sărbătorește mai nou ziua copilului în familie, aș avea câte ceva de zis.

Eram pe la Carrefour pe la Mall și în fața mesei mele, erau vreo 4-5 mese adunate una lângă cealaltă. Bine zis, nimic deosebit. Iarăși se serbează zile de naștere pe la Mall, e mai mișto că părinții nu trebuie să curețe după ce mici. Curăță femeile de serviciu.

Problema e că de data aceasta erau vreo 3-4 copilași, iar restul oameni maturi. Pe un tort scria 3 ani. Evident, la 3 ani copilul nu are ce prieteni să-și facă, nici la grădiniță nu este. Pentru părinți însă, e motiv de boschetăreală alături de prietenii lor.

Asta nu-mi mai place. Păi ori ai grijă de copil, să-i faci lui ziua așa micuț cum este, ori te pui tu pe băut la cârciumă? De ce deturnați acest eveniment sau mai bine zis de unde vine ideea asta că dacă este ziua copilului, părinții trebuie să sărbătorească ca de Revelion?

Mulți zic „lasă, copilul e mic, nu reține”. Dar nu e chiar așa. Este un obicei care va continua și pe viitor, mai mult ca sigur. Adică nu mă înțelegeți greșit… E normal ca oamenii să se bucure pentru faptul că cel mic crește și pentru faptul că reușesc să-l țină sănătos, însă nu mi se pare normal să chemi 10 vlăjgani cu care să te pui la boschetăreală de ziua copilului tău.

Leave a Reply