3 motive să lași recrutarea în seama altora

Să angajezi în România poate să fie o veste bună, semn că afacerile tale merg bine. Din păcate, operațiunea în sine, prin intermediul căreia ajungi exact la oamenii competenți de care ai nevoie poate să fie un adevărat calvar. Cine a trecut de unul singur printr-o sesiune de recrutare știe despre ce vorbesc. Adică pui anunț online, sună 50 de persoane, la interviu vin doar 10 dintre care angajezi doi: unul incompetent pe care ulterior îl dai afară și altul competent care face numai mutre și nazuri. Dacă nu vrei să treci printr-un asemenea calvar, ai face bine să lucrezi cu o agenție headhunting, mai ales dacă este vorba despre un post important de conducere. Există defapt 3 motive pentru care ar trebui să lași această recrutare în seama altora, în afară de frustrarea acumulată din pricina neseriozității candidaților.

3 motive să lași recrutarea în seama altora

  1. Poți să-ți canalizezi energia pentru lucrurile cu adevărat importante în companie. Indiferent că a ta campanie de recrutare se soldează cu un succes sau cu un eșec, timp tot petreci organizând, vorbind cu cei în cauză. E mult mai simplu să apelezi la ajutor din exterior, e mult mai simplu să externalizezi această căutare decât să pierzi tu timpul. Acel timp poți să-l petreci ocupându-te cu treburile cu adevărat importante din companie.
  2. Costurile pentru un asemenea serviciu nu sunt deloc mari. Știu că mulți dintre voi o să aduceți în discuție problema costurilor însă în realitate, acestea nu sunt deloc mari. Și oricum, făcând parte dintr-un mediu business cred că realizați că orice serviciu trebuie plătit corespunzător.
  3. O companie de recrutare va reuși întotdeauna să-ți aducă la muncă oamenii doriți mai repede decât ai putea să o faci tu personal. Nu este niciun secret, niște oameni care cu așa ceva se ocupă zilnic, știu clar ce anume au de făcut, se vor mișca mult mai repede ca tine iar acest lucru este foarte important în momentul în care ai nevoie urgent de personal foarte calificat. Piața muncii din România este oricum rarefiată, să găsești omul perfect într-un interval de timp scurt poate să fie de multe ori misiune imposibilă chiar și pentru cei cu experiență.

Leave a Reply