Cum poți afla dacă ai angajați care fură?

angajațiSă pui bazele unui business în România nu e dificil, însă probleme apar la tot pasul în momentul în care încerci să ridici acel business, în momentul în care dorești să evoluezi. Instituțiile statului, partenerii și de multe ori proprii angajați pot să devină o piedică în calea evoluției companiei, în ideea în care toată lumea va încerca să fure ceva de la tine.

Dacă despre hoțiile pe care statul le tot face în ultimii ani cu acte în regulă, despre țepele date de așa zișii „parteneri” de afaceri cărora culmea, instituțiile statului nu au ce să le facă, am mai discutat, în cele ce urmează vom aborda problema angajaților care vin la serviciu nu ca să câștige un ban neapărat, ci ca să le iasă și lor ceva.

Această mentalitate „să-mi iasă și mie ceva” este larg răspândită în societatea românească. Din păcate, mulți tineri nu se mulțumesc doar cu salariul și încearcă să-și rotunjească veniturile uneori dincolo de limita legalității. Pe-o parte sunt de înțeles întrucât nivelul de trai din țară este scăzut și ei au vise de îndeplinit, dar nu prin furt.

În momentul în care tu ca și angajat cauți să ciupești pe ici, pe colo, și aduci pagubă firmei pentru care lucrezi, deja te încadrezi în sfera penalului și nu ești cu nimic mai bun decât politicienii spre care arăți mereu cu degetul și strigi „Hoții, hoții, au furat țara”. Problema e că lor nu li se poate întâmpla niciodată nimic, indiferent cât fură, în timp ce ție ți se pot întâmpla foarte multe și toate nasoale. Pentru tine va exista mereu lege.

Cei care dețin un business și vor să stea departe de persoanele necinstite, de hoți, pot face acest lucru foarte simplu, cu investiție minimă: camere spion. Cu ajutorul acestor dispozitive poți afla dacă angajații te fură. Deși unii ar spune că nu e corect și normal „să spionezi” angajații, eu unul spun că e foarte normal să încerci să-ți protejezi afacerea. Nimănui nu-i place să fie furat, iar dacă din pricina acestor furturi business-ul bate pasul pe loc, clar trebuie făcut ceva, altfel, falimentul bate la ușă.

Leave a Reply