Home Diverse Cauti un avocat de drept penal? Iata ce calitati trebuie sa aiba...

Cauti un avocat de drept penal? Iata ce calitati trebuie sa aiba acesta

367
0

Despre criteriile generale in care trebuie sa se incadreze un avocat specializat in drept penal nu consider ca mai e necesar a face mentiuni. De altfel, gasesti informatii nenumarate in acest sens atat in ghiduri, cat si in mediul online. Spre ce vreau sa imi indrept atentia in cadrul acestui articol se refera la acele calitati ce depasesc sfera clasicului. Ma refer aici la acele aspecte care vizeaza inteligenta emotionala. Un specialist in drept penal va sti cum sa abordeze fiecare situatie, inclusiv cea in care rolul sau este de a oferi asistenta juridica clientului sau in cadrul unui proces penal.

Referitor la acest domeniu, trebuie stiut ca este unul deosebit de delicat si in aceeasi masura de complex. Nu oricine poate deveni avocat de succes in cadrul acestuia, mai ales daca nu detine o serie de calitati psiho-emotionale.

Calitatile unui avocat de succes in drept penal

Este un domeniu de activitate in care va iesi mereu in evidenta cel ce exceleaza in specializarea sa, care are o capacitate deosebita de gestionare a propriilor emotii, o abilitate excelenta de a le recunoaste totodata, dar mai ales de a putea face diferenta intre sentimente complexe diverse, de a stabili sursa lor si de a determina impactul acestora.

Tot in lista de calitati a unui avocat Sibiu in drept penal intra si iscusinta cu care poate identifica emotiile pe care ceilalti le experimenteaza, ce sunt generate fie prin comunicare non-verbala, fie verbala. Un specialist este un bun interpret al tonului din voce, a posturii corpului, al limbajului gesturilor, contactul vizual etc.

Astfel de aspecte sunt detalii insemnate in cazul celor ce necesita asistenta juridica, la care fiecare trebuie sa se raporteze. Astfel de calitati isi aduc contributia in ceea ce priveste rezultatele clientului final prin faptul ca avocatul va studia astfel, va analiza si anticipa comportamente – cele ale partilor implicate si organelor judiciare, precum si a altor participanti la procesul penal. Atentia lui se va indrepta si asupra modului in care evolueaza dosarul clientului sau, prin raportare la factorii mentionati.

Sunt actiuni pe care nu le poate realiza orice avocat. Cel care nu are taria de caracter ce se cere, nu va oferi in concluzie clientului sau o asistenta juridica adecvata, calitatile psiho-emotionale mentionate fiind cruciale in acest sens.

Foarte important de stiut legat de ceea ce reprezinta un avocat in drept penal excelent este ca acesta nu va discerne dupa cat de vinovata e o persoana atunci cand decide preluarea unui caz. Este valabil atat in cazul in care va apara victima, cat si daca va apara faptasul. Tocmai asta presupune meseria sa – de a-si apara clientul, asigurandu-i toate drepturile constitutionale, dar si pe cele procesual penale.

Deosebit de important in toata aceasta ecuatie este ca specialistul sa realizeze propria investigare in dosar si sa nu ia de bun doar pe cel realilzat de organele de urmarire penala. Acesta va aduna in acest sens probe, va cauta martori – altfel spus va deveni extrem de vigilent pe intreaga durata a procesului.

Intentia este de a elimina orice nelamurire, astfel incat stabilirea vinovatiei, respectiv a nevinovatiei sa se faca prin corectitudine.

Pe cat permit dispozitiile legale, un avocat specialist in drept penal va incerca sa obtina o solutie pe cat posibil de favorabila, avand in vedere rapoartele ce vizeaza probe, dar si particularitatile cazurilor sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here