Home Diverse Despre casele care nu se vând niciodată

Despre casele care nu se vând niciodată

330
0

Pentru că sunt în căutarea unei locuințe pe care să o cumpăr în rate pe zeci de ani (soluția pentru cei care NU doresc să plece din țară), urmăresc destul de des piața imobiliară prin intermediul site-urilor de anunțuri gen olx.ro sau lajumate.ro. Ce-am observat pe aceste site-uri de anunțuri, m-am crucit.

Eu am crezut întotdeauna că atunci când oamenii scot la vânzare o casă, cer și ei un preț corect, un preț care reflectă piața mai ales dacă este vorba despre un imobil comercial.

În realitate, evident nu se prea întâmplă așa. În realitate, oamenii cer niște bani anapoda, mult peste prețul pieței din motive doar de ei cunoscute. Poate aceea este suma de bani de care ei au nevoie și se gândesc că o fi cineva dispus să le-o dea, habar nu am.

Cert că acești proprietari care nu afișează prețuri corecte stau cu imobilele la vânzare ani de zile. Normal că nu o să dea nimeni 1 milion de euro pe o casă aflată aproape în paragină în centrul orașului. Am și râs când am văzut sume de-astea într-un oraș care nu are industrie, într-un oraș în care dacă rămâi fără serviciu, cauți cu lunile și atunci când găsești, mai mult de minimul pe economie nu primești.

Dacă ești proprietar și vrei să-ți vinzi casa, trebuie să ții cont de câteva aspecte principale:

  • oamenii nu sunt nici proști, nici fraieri, nu se înhamă la rate pe 30 de ani fără să se intereseze înainte care este prețul pieței în zona respectivă.
  • ar fi bine să apelezi la un evaluator ANEVAR care să vină să îți spună exact care este prețul corect pentru acel imobil rezidențial sau comercial.
  • trebuie să pui un preț un pic sub prețul pieței dacă ai pretenția să vinzi. Nu zic că trebuie să dai degeaba sau să faci pomană, dar cam aceasta este logica comerțului. Dacă ești genul de om care cere mult peste valoarea reală pe motiv că „nu cere de mâncare”, o să vezi că nu e chiar așa…

Deocamdată, eu nu am reușit să găsesc o casă serioasă pe care „să o atac”. Dar cine știe, poate anul acesta va fi cu mai mult noroc de oameni normali…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here