Home Gandurile mele Așa de bine o duc handicapații în România?

Așa de bine o duc handicapații în România?

365
0

Nu se poate să mă duc pe la Carrefour în Severin și să nu găsesc acolo proțăpit în ușa de la intrare, un gipan, un Mercedes, un Audi sau un BMW de zeci de mii de euro.

Nu se poate să existe o secundă a zilei în care o astfel de mașină să lipsească de pe locurile destinate persoanelor cu handicap de la Carrefour Severin.

Eu unul sunt surprins, nu știam că handicapații o duc așa de bine în România, astfel încât să-și permită să meargă la Mall cu asemenea autoturisme.

Din păcate, nu handicapații vin cu aceste mașini de lux. Vin cu ele niște nesimțiți leneși care nu au fost niciodată obișnuiți să se gândească și la cei din jur, ci doar la propria persoană.

Bine, că ar putea și ei să fie handicapați dar la figurat, la minte doar. Cam asta e România fraților, nu știu unde e legea, unde sunt cei care ar trebui să o aplice, nu știu unde sunt oamenii care ar trebui să verifice fiscal cetățenii care se afișează în societate cu asemenea autoturisme mult prea scumpe pentru puterea de cumpărare generală din România.

Că tot țipăm că vrem o țară ca afară, nu? Păi dacă tot vrem o țară ca afară să vrem și legile, și disciplina de afară, nu doar salariile.

În Germania de exemplu dacă ai o mașină de 100.000 de euro iar media cartierului este undeva la 30.000, vine poliția la tine și te întreabă de unde ai avut banii, dacă ai plătit taxele la stat și așa mai departe.

Desigur, aceste obiceiuri occidentale nu le dorește nimeni, cu nu se dorește nici civilizația în adevăratul sens al cuvântului pentru că occidentul înseamnă mult mai mult, nu doar salarii mari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here