Ce contează cel mai mult atunci când comanzi o pizza la domiciliu?

Atunci când  vrei să comanzi pizza la domiciliu, ca și client ai destul de multe pretenții, sau hai să le spunem așteptări (pe lângă faptul că vrei o pizza bună). Partea bună este că acum, există o sumedenie de restaurante care se ocupă cu livrare pizza, chiar ai de unde să alegi în cazul în care ai trecut prin experiențe neplăcute în trecut. Nu toți cei care sunt pe piață reușesc să furnizeze un serviciu competitiv, de calitate, chiar dacă produsele lor sunt foarte gustoase.

Ca să faci față ca business cu pizza Sector 3, trebuie să fii foarte atent la feedback-ul primit de la clienți întrucât discutăm despre o afacere cu imagine online, care dacă apucă să aibă review-uri negative va fi foarte dificil de a o mai dezvolta ulterior. Acestea fiind spuse, haideți să trecem în revistă ce anume contează cel mai mult atunci când comanzi o pizza la domiciliu, din perspectiva unui simplu client, bineînțeles.

Ce contează cel mai mult atunci când comanzi o pizza la domiciliu?

  1. Comanda trebuie preluată rapid. Mie unul mi s-a întâmplat și nu o singură dată să dau telefon la o pizzerie locală și… să sune. Nu a contat că era o oră destul de ok pentru a comanda pizza (era ora 16). A răspunde în timp util la telefon este din punctul meu de vedere dovadă de seriozitate față de client. Cu cât ții mai mult un client în așteptare cu atât demonstrezi mai tare că nu deții un business orientat către client. Din punctul meu de vedere, o comandă trebuie preluată rapid, în să zicem maxim 1 minut.
  2. Comanda trebuie să ajungă rapid. La fel de rapid cum trebuie făcută comanda, la fel de rapid trebuie să și ajungă aceasta. Există multe pizzerii care în orele de vârf au multe comenzi și întârzie foarte mult livrarea din această cauză. Nimic nu e mai enervant pentru un client care a comandat de mâncare decât să aștepte după ea foarte mult timp. Știți vorba aceea „Cu omul flămând, nu te joci…”. Pizzeriile care oferă livrare la domiciliu trebuie să facă acest lucru într-un timp rezonabil de să zicem maxim 45 de minute de când a fost dată comanda.
  3. Produsele trebuie să ajungă calde. Foarte important acest aspect, însă se întâmplă ca băiatul cu livrări să fie plin de comenzi. Pizzeriile să au grijă să-i umple portbagajul. Evident, dacă ai „baftă” să fii printre ultimii la livrare, e posibil ca a ta comandă să se cam răcească iar pizza rece știm cu toții că nu e prea bună. Eu unul aș prefera mai bine să plătesc 10-15 lei livrarea decât să accept un serviciu gratuit dar produsele mele să ajungă reci.
  4. Personalul de contact trebuie să fie ok. Cred că orice business se poate duce de râpă dacă nu are în componență angajați serioși, cu chef de muncă, respectuoși. Eu de exemplu dacă dau de angajați care se poartă urât cu mine sau îmi vorbesc fără respect la o pizzerie, a doua oară nu mai revin. Angajații sunt liantul, sunt legătura dintre clienți și business-ul propriu-zis așa că dacă există probleme de atitudine, clienții vor ocoli localul atât în persoană cât și la telefon pentru comenzi la domiciliu.
  5. Programul trebuie să fie prelungit. Degeaba deții un business dacă tu după orele 20 nu mai livrezi. Atunci este cea mai mare cerere pentru că toată lumea încheie socotelile cu serviciul sau cu alte treburi de peste zi. Cina este o masă importantă a zilei și multă lume alege să se bucure de o pizza în loc să stea să mai facă abur în bucătărie. Din punctul meu de vedere, o pizzerie serioasă o să se apropie de 12 noaptea cu preluarea comenzilor, se orientează către necesitățile clientului.

Acestea sunt cele mai importante 5 lucruri care contează pentru un client atunci când comandă o pizza la domiciliu, repet, pe lângă faptul că dorește o mâncare de calitate. Sunt curios, pentru voi ce contează cel mai mult atunci când alegeți restaurantul de la care comandați o pizza la domiciliu? Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii de mai jos.

Leave a Reply