Dați-vă băi putorilor zăpada de pe trotuare

Nici la 4 zile de la marea ninsoare, trotuarele din oraș nu sunt circulabile. De ce? Pentru că nici Primăria acolo unde este spațiu public local nici unii agenți comerciali ori persoane fizice care au „vad la stradă” nu s-au sinchisit să dea la lopată.

Evident, din moment ce nici Primăria nu și-a făcut treaba, nu poate să trimită Poliția Locală să dea amenzi altora. Și uite așa era să dea azi o mașină peste mine, fiind nevoit să merg pe carosabil. Pe trotuare ori mergi prin zăpadă ca pe dunele de nisip din Sahara ori îți rupi gâtul pe gheață. Nu se poate fraților așa ceva. Atâta nesimțire nu am văzut în viața mea.

Așa e românul de fapt, să nu ne impacientăm. Dacă nu vine poliția să-i bată la ușă cu chitanțierul de amendă, al dracului el cu mâna lui dacă se apucă să facă ceva. Dacă nu are niciun beneficiu nu pune mâna să facă. Au fost și trotuare degajate de oameni gospodari ce locuiau de-a lungul lor dar prea puține, și respectele mele pentru ei. Dar prea puțini, mult prea puțini.

Nu vreau să exagerez dar cred că 90% din trotuarele din oraș sunt pline de zăpadă și de gheață. Eu unul dacă aș lucra la Primărie m-aș asigura și faptul că oamenii angajați în slujba cetățenilor își fac treaba și că degajează trotuarele de zăpadă și gheață, și că cetățenii care au case la stradă își dau zăpădoiul de acolo. Ultimul lucru pe care ți-l dorești ca proprietar de casă este să cadă cineva să-și rupă o mână sau un picior în fața casei tale pentru că a alunecat pe gheața pe care nu ai dat-oi la o parte. O să fii dat în judecată și o să plătești de n-o să te vezi.

Leave a Reply