Copiii din ziua de azi – niște prost crescuți

N-ar fratele meu cum să mai crezi că-n ziua de azi, copiii mai au bun simț. Atât timp cât au părinți care dau înainte „pe sistem” cu Guță și Salam, nu mai e loc și pentru bun simț. Cum să educi niște copii dacă tu în sinea ta ești un needucat?

Și chestia asta se vede mereu prin locurile în care copiii își fac veacul: pe băncile din parc unde lasă mizerie ca la porc, prin autobuz cum am văzut pe internet, mai nou și la Mall unde se duc și se îmbuibă cu cea mai nesănătoasă mâncare din lume dar nu mai duc resturile la gunoi, tăvile la locul lor.

Le lasă pur și simplu acolo pe masă astfel încât să facă curat alții după ei. Să vină ori femeile de serviciu de pe sală care în loc să măture sau să facă treburile lor normale, mai stau slugi și la copiii prost crescuți, ori alți clienți care caută și ei o masă la care să stea.

Băi frate dar m-am uitat atent la ei, niciunul, absolut niciunul nu s-a gândit să ducă la gunoi ceva. Parcă erau vorbiți să fie nesimțiți în grup. Și îi vezi apoi te întrebi ce fel de viitor va avea țara cu astfel de putori ordinare, cărora ori le este lene să-și mute stârvurile puturoase 10 metri cu acea tăviță până la gunoi, ori așa au fost învățați de mici, să nu miște două paie dacă nu au ceva de câștigat.

Cam așa ajung copiii de combinatori, de bișnițari să gândească. Cam astea sunt meseriile de bază în România la ora actuală și implicațiile sociale se văd de la o poștă din păcate.

Leave a Reply