Ăsta e genul de vânzător de care trebuie să te ferești

Atunci când vrei să cumperi o mașină second hand de la un român, trebuie să știi că ai șanse foarte mari să iei țeapă. Românii de când lumea au umblat numai cu cioara vopsită și au încercat pe cât posibil să păcălească cât mai mult atunci când au decis să scoată un bun la vânzare.

Astăzi vorbim despre mașini. Am să vă arăt exact genul de vânzători de care trebuie să stați departe întrucât mai mult ca sigur au multe defecte de ascuns. Omul are un Ford Fiesta de vânzare la un preț destul de bun. Prețul în sine ridică suspiciuni.

În momentul în care l-am întrebat în ce stare este mașina, întrucât din descriere nu ar fi dat de înțeles că are probleme, mi-a răspuns destul de vag prin replica „Mașina se află în stare de funcționare”. Păi stai fratele meu că asta poate să însemne orice. Și că pleci cu ea 2 km și se dezmembrează pe drum.

Am insistat deși nu trebuia și am cerut detalii suplimentare, l-am întrebat ce înseamnă mai exact această stare de funcționare și ce trebuie schimbat pe la ea dacă are defecțiuni. Evident, cum se vede și în imaginea de mai jos, răspunsul la aceste întrebări nu a mai venit niciodată.

Părerea mea este că dacă era om corect, spunea exact ce probleme are mașina în textul anunțului, nu încerca să o vândă cu răspunsuri vagi, neclare, sperând că o să vină la fața locului vreun fraier care nu se pricepe la mașini și o ia așa cum este, indiferent de stare.

Dacă are un preț mic nu înseamnă întotdeauna că este o afacere bună, din contră. Nu e deloc plăcut să stai prin service cu o mașină defectă.

Leave a Reply