Unde te poți angaja ca șofer dacă ai permis de conducere categoria B

Meseria de șofer este la mare căutare în ziua de azi, transporturile în România merg destul de bine. Dacă nu ești șofer profesionist, adică dacă nu deții permis de conducere categoriile C, CE cu care să poți conduce autocamioane și mașini de mare tonaj, poți să profesezi ca șofer și cu permisul de conducere categoria B, însă vei fi limitat la camionete cu o masă maxim autorizată de 3.5 tone. Dacă te bate gândul să te angajezi cu categoria B, iată care sunt domeniile în care poți să activezi fără probleme.

Unde te poți angaja ca șofer dacă ai permis de conducere categoria B

  • Vânzări – una dintre principalele reguli pentru a te putea angaja ca agent de vânzări este să deții permis de conducere categoria B. O să ți se dea o mașină cu care să mergi să vizitezi clienții. Înainte mai conta experiența în acest domeniu dar la ce criză de forță de muncă avem…
  • Taxi – aici vei fi oarecum limitat de vechimea permisului de conducere. Dacă l-ai obținut totuși în urmă cu mai bine de 3 ani și dacă nu ai cazier auto stufos o să te poți angaja pe taxi fără probleme după ce faci rost de atestatul specific. Aici e nevoie de atestat.
  • Funerare – poți să te ocupi cu transport funerar dacă ești genul de om mai tare, care nu are o problemă în a conduce decedații pe ultimul drum. Există multe firme care au nevoie de astfel de șoferi pentru că nu prea se duce nimeni să se angajeze în acest domeniu mai ciudat.
  • Curierat – aici ai două variante. Să te angajezi pur și simplu la cineva, ori să-ți cumperi o mașină și să te lipești la o companie mare de genul Cargus. O să câștigi destul de mulți bani dar ține cont că este una dintre cele mai jos.
  • 3.5 Tone – te poți angaja ca șofer să faci transport între localități, transport general de marfă nu neapărat curierat. Sau internațional. Internațional va fi oarecum mai dificil dacă mașina nu este echipată cu cușetă pentru dormit.
  • Distribuție – o muncă destul de solicitantă pentru că vei avea de încărcat și descărcat o dubă sau chiar o camionetă de marfă. De obicei, ca șofer la distribuție vei puncta o grămadă de ore suplimentare neplătite.
  • Livrator pizza – un job destinat de obicei tinerilor, se lucrează foarte mult part time. Un job perfect pentru studenți sau pentru cei care au nevoie de un venit suplimentar pe timpul școlii. Majoritatea celor care se angajează în acest domeniu au cam 18-20 de ani.

Acestea sunt cele mai importante domenii în care poți lucra ca șofer cu permisul de conducere categoria B. Cu siguranță vei găsi ceva de lucru într-unul dintre domeniile enumerate mai sus, în ideea în care piața muncii din România are nevoie de forță de muncă.

Leave a Reply