Tipuri de dotari specifice laboratoarelor didactice

Cu totii ne amintim de laboratoarele de biologie, fizica sau chimie in care faceam experimente si observam reactii diverse ale substantelor folosite. Toate acestea nu ar fi fost posibile fara materialele didactice cu care erau echipate astfel de laboratoare, de la mobilierul specific si pana la sticlarie si multe altele.

In randurile urmatoare voi incerca sa va prezint cateva dotari esentiale in laboratoarele didactice, in functie de specificul lor. In cazul in care urmeaza sa achizitionati astfel de produse, va ofer si o recomandare: website-ul www.precisa.ro, unde pot fi gasite dotari nu doar pentru laboratoare cu scop didactic, ci si echipamente si aparatura destinata laboratoarelor de specialitate.

Iata ce ar trebui sa existe in cadrul unui laborator cu scop didactic:

  1. Microscoape

Fie ca este vorba despre cele digitale, despre clasicele microscoape monoculare sau dotari precum camere foto/video pentru microscoape, la Precisa pot fi gasite alternativele potrivite. In cadrul website-ului produsele sunt prezentate detaliat si ofera diversitatea suficienta pentru a multumi orice exigente.

  1. Mulaje

Poate fi vorba in acest caz despre mulajele utile pentru disciplina anatomie, dar si pentru cele specifice pentru botanica sau zoologie. Dotarile unui laborator didactic care se respecta ar trebui sa includa si mulaje, pentru ca in timpul cursurilor cei interesati sa aiba o exemplificare cat mai reala si similara cu ceea ce inseamna schelet uman spre exemplu, glob ocular, sau de ce nu mulaj inima, mulaj creier ori mulaj craniu.

  1. Truse didactice

Fie ca este vorba de cele pentru biologie sau cele pentru chimie, scopul lor este de a ajuta la acumularea cunostintelor prin experimente diverse, prin observatii obtinute in urma reactiilor diverselor substante. Astfel de produse pot fi regasite, de asemenea in oferta generoasa disponibila la Precisa.

  1. Sticlarie de laborator

In special in cadrul laboratoarelor de chimie, sticlaria reprezinta unul dintre elementele ce nu poate lipsi. Pahar Berzelius sau Erlenmayer, eprubete gradate sau negradate, palnii, pipete, baloane de distilare, borcane si sticle cu dop rodat sau chiar termometre se pot include aici, alaturi de multe altele. Gama completa ce vizeaza sticlaria de laborator este bine reprezentata si in cadrul site-ului www.precisa.ro.

  1. Ustensile si instrumentar

Fara indoiala si asemenea dotari sunt necesare intr-un laborator cu scop didactic, pentru ca totul sa se desfasoare intr-o maniera eficienta iar cei care invata prin diverse experimente sa fie tot timpul in deplina siguranta. Ustensilele si instrumentarul se refera la cleme, clesti, pensete, stative pentru eprubete sau pipete, spatule, trepiezi si numeroase alte tipuri de produse disponibile de asemenea in cadrul site-ului mentionat.

Daca aceste 5 categorii nu includ toate elementele si echipamentele care ar putea fi necesare intr-un laborator cu scop didactic, in functie de specificul sau, cei interesati pot sa consulte site-ul Precisa, pentru a identifica solutiile potrivite. Cele mentionate aici sunt doar cateva exemple, iar daca multiplele solutii oferite pun cumva in incurcatura clientul, consultantii Precisa stau la dispozitia acestuia cu informatii si detalii care il vor ajuta sa ia o decizie. In acest fel oricine se poate asigura ca achizitioneaza dotari potrivite in functie de specificul laboratorului, de activitatile ce se desfasoara in cadrul acestuia.

Leave a Reply